Foci

Az MTK nyerte a másodosztályú örökrangadót

A kék-fehérek 1-0 arányban legyőzték a Ferencvárost az NB II. Nyugati csoportjának szerdai találkozóján. Örökrangadó – másképp.

Elmaradt mérkőzést pótoltak az NB II Nyugati csoportjában szerdán, nevében nem is akármilyet. A Ferencváros II ugyanis az “örökrangadón” fogadta az MTK együttesét. A játék képe lehetőséget ad az emlékezésre.

FTC-MTK vagy MTK-FTC – kinek-kinek tetszése szerint – örökrangadók labdarúgásunk aranykorából. Garantált telt ház, stadiontól függően vagy 25 ezer néző. A kalapos, felöltős, joviális családapák alig várják a szezon derbijét. Ilyenkor asszony hátrahagyva, irány a stadion, röpke két órára agyvelő elhagyva – ez anno legdurvábban a „csürhe, csürhe” rigmusban öltött testet -, majd a bíró hármas sípszavát követően nyakkendő visszahúz, agy vissza, sarkon egy nagyfröccs, majd gyors átalakulás normál polgárrá.

2011 Örökrangadó.

NB II Nyugati csoport. Nem túl szurkolóbarát szerda 13 órás kezdés – igaz elmaradt mérkőzést pótolnak. A pályán és a kispadokon lévő játékosok, edzők száma vetekszik a cc. 32 MTK szimpatizánsra jutó cc. 96 zöld-fehér fanatikuséval. Hangoskodni egyik tábor sem hangoskodik. A játékosok kommentjei jól érthetően törnek utat az éterben.

FTC II-MTK 0-1. Üllői út, borzalmas minőségű pálya, ferencvárosi mezőnyfölény, kihagyott Csizmadia Csaba (FTC), pozitívabban Hegedűs (MTK) által kivédett tizenegyes, és a végén Vass Patrik (MTK) remek beadását követő Tischler Patrik (MTK) fejesgól a 89. percben.

Az MTK a sikerével ellépett a mezőnytől, hiszen 37 pontos, a második Gyirmótnak 29, a harmadik Kozármislenynek 28 pontja van. Az MTK játékosai és szakmai stábja tovább bizakodik az azonnal visszajutásban.

Eredmény – NB II., Nyugati csoport
Ferencváros – MTK 0-1 (0-0)
gólszerző: Tischler (89.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik