Foci

A Bayern is továbbjuthat

Hatalmas csatát hozhat a Napoli-Manchester City összecsapás a labdarúgó Bajnokok Ligája halálcsoportjában.

A labdarúgó Bajnokok Ligájában a “tudásközelséget” illetően tán legkiegyensúlyozottabb négyesben, az A betűjelűben kedden hatalmas lépést tehet a csoportelsőség irányában a Bayern München, amely a mind a négy eddigi meccsét elveszítő Villarrealt fogadja.

A 10 pontos bajor együttes szerencsés esetben véglegesítheti is éllovas pozícióját attól függően, hogy miként végez egymással két üldözője, a 7 pontos Manchester City és az 5 pontos Napoli. Ha az itáliai kirándulásról nem győztesként tér haza az angol csapat – tehát már döntetlen esetén is -, a Bayern az utolsó csoportkörtől függetlenül első kvartettjében, amennyiben nyer spanyol vendégével szemben.

A müncheniek mellett szól, hogy az első meccsen, szeptemberben látogatóként is simán diadalmaskodtak 2-0-ra, s az a statisztika szintén az ő sikerüket ígéri, hogy utóbbi tíz hazai BL-fellépésük közül kilencen győztek. Ugyanakkor a Villarreal legutóbbi öt Bajnokok Ligája-mérkőzésén kivétel nélkül kikapott.

A nápolyi diadalában bízó Manchester City az angol bajnokságban töretlenül menetel, kérdés azonban, hogy mire jut azzal a Napolival szemben, amely legutóbbi kilenc hazai eurokupa-szereplése alkalmával egyszer sem veszített. Viszont az is tény, hogy a talján alakulatnak hagyományosan nem megy a szigetországi vendégcsapatok ellen, márpedig a City mostanság ragyogó formában és eredményesen is futballozik.

A manchesterieknek egyedül ama “baljós” faktummal kell megküzdeniük, hogy elődjeiknek korábban döntetlennél jobbra sosem futotta olaszországi látogatásukkor, márpedig ha most sem szakad meg ez a sorozat, alighanem lemondhatnak a csoportelsőségről. A két együttes szeptember közepi egymás elleni angliai csatája 1-1-re végződött.

A BL három hét szünet után folytatódó keddi csoportkörében egyedül a Real Madrid léphet úgy pályára, hogy négy forduló elég volt neki a már biztos továbbjutó titulus kiharcolásához. A spanyol királyi gárda az ötödik körben legfőképpen azért küzdhet, hogy megőrizze makulátlan mérlegét, amire minden esélye meg is van.

Egyfelől a madridiak hosszú hetek óta rendre legyűrik aktuális riválisukat, másfelől ezúttal a D csoport leggyengébbje, a pont nélkül sereghajtó Dinamo Zagreb játszik a Santiago Bernabéu Stadionban, s bizony kisebbfajta futballcsodaként hatna, ha akár egyetlen pontot is el tudna rabolni az eddigi négy fordulóban kilenc gólt kapott, s egyet sem rúgott horvát legénység a már nyolcaddöntős hazaiaktól. Zágrábban bő két hónapja 1-0-s Real-siker született.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló – a keddi program
A csoport
Napoli (olasz)-Manchester City (angol) 20:45 óra
Bayern München (német)-Villarreal (spanyol) 20:45 ó
A csoport állása: 1. Bayern München 10 pont, 2. Manchester City 7, 3. Napoli 5, 4. Villarreal 0
B csoport
CSZKA Moszkva (orosz)-Lille (francia) 18 ó
Trabzonspor (török)-Internazionale (olasz) 20:45 ó
A csoport állása: 1. Internazionale 9 pont, 2. CSZKA Moszkva 5 (7-5), 3. Trabzonspor 5 (2-4), 4. Lille 2
C csoport
Otelul Galati (román)-FC Basel (svájci) 20:45 ó
Manchester United (angol)-Benfica (portugál) 20:45 ó
A csoport állása: 1. Manchester United 8 pont (8-4), 2. Benfica 8 (5-2), 3. FC Basel 5, 4. Otelul Galati 0
D csoport
Real Madrid (spanyol)-Dinamo Zagreb (horvát) 20:45 ó
Olympique Lyon (francia)-Ajax Amsterdam (holland) 20:45 ó
A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Real Madrid 12 pont, 2. Ajax Amsterdam 7, 3. Olympique Lyon 4, 4. Dinamo Zagreb 0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik