Foci

NB1, 16. forduló – edzői értékelések 2.0

Az előrehozott első tavaszi forduló vasárnapi zárómérkőzésein egyetlen gól sem született. Lássuk, hogyan magyarázzák az edzők a gólképtelenséget!

Gólszegény vasárnap zárta az első tavaszi-őszi fordulót. A Vasas-Híd-DVSC-TEVA és a Ferencváros-Kaposvár mérkőzésen sem esett gól, így az a 6500 néző, aki megtisztelte jelenlétével a csapatokat nem csak az alig 1 fokos idő miatt panaszkodott. Az edzők persze más szempontok szerint értékeltek.

A Vasas nem sok kedvező előjelet tudott felmutatni a mérkőzés előtt. Ősszel alapemberüknek számító védőt, S.Lászlót január 8-ig kényszerszabadságra küldték, és ha figyelembe vesszük, hogy a piros-kékek utoljára 2005-ben tudtak pontot szerezni a DVSC ellen, akkor különösen igaz mindez.. Kondás Elemér vezetőedző a meccs előtt a Vasas védelmét dicsérte, és, ha a végeredményt nézzük, akkor mindenképpen igaza volt. Hiába játszott ugyanis fölényben a Loki, nem sikerült megtalálni a Vasas védekezésének ellenszerét.

Eredmény – OTP Bank Liga, 16. forduló
Vasas-Híd – DVSC-TEVA 0-0
Illovszky Stadion, 1500 néző,
Vezette: Szilasi
Vasas: Ilizi – Pranjic, Gáspár, Kovács I G., Casal – Mehmedagic, Farkas I B. – Hudson-Odoi, Bárányos (Beliczky, 71.), Dajic (Ferkó, 81.) – Simic (Bakos, 92.). Vezetőedző: Marijan Vlak
Debrecen: Novakovic – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Rezes (Yannick, 71.), Bódi (S. Nikolic, 63.), Varga J., Bouadla – Szakály P., Coulibaly. Vezetőedző: Kondás ElemérSárga lap: Bárányos (61.), Farkas I B. (65.)
Piros lap: –

Marijan Vlak (Vasas-Híd): Sok probléma van a klub körül, de erről nem engem kell megkérdezni, hanem a klub vezetését. Ha látnák, hogy milyen körülmények között edzünk,  akkor a center pálya állapotát inkább dicsérni kellene…. Sikerült ma egy jó csapatot összerakni, nagyon akartak a fiúk, és megérdemelték a döntetlent. Ahhoz viszont, hogy többet érjünk el, jobb képességű játékosok kellenek. A mérkőzés összességén látszott, a Debrecen egyénileg, és csapatként is előttünk jár. Éppen ezért nagyon sokat jelent ez a döntetlen a bennmaradásért vívott harcban. (vasassc.hu)

Kondás Elemér (DVSC-TEVA)Tudtuk, hogy a Vasas egy masszív csapat, ezt mutatja, hogy alig kaptak gólt a bajnokságban. Az első félidővel nem voltam elégedett a látottakkal, míg a második félidőben többet tettünk a győzelemért. Helyzeteket alakítottunk ki, de sajnos azok kimaradtak. Bár nyerni jöttünk, mégis minden pontot meg kell becsülni. A pálya talaja katasztrofális volt. (dvsc.hu)

Jubileumi, huszadik alkalommal csapott össze egymással az FTC és a Rákóczi. A fővárosiak korábban hatszor, míg a somogyiak négy alkalommal győztek, kilencszer pedig  döntetlennel ért véget a bajnoki. Legutóbbi 2011 júliusában sem bírtak egymással, akkor 2-2-es döntetlennel ért véget a mérkőzés. Hiába állította ki a játékvezető a Kaposvár egyetlen gólveszélyes játékosát, góllövő listát vezető Pericet, most sem bírtak egymással a csapatok. A Kaposvár amúgy is x-re játszik, idén ez már a 11. döntetlene volt.

Eredmény – OTP Bank Liga, 16. forduló
Ferencváros-Kaposvári Rákóczi 0-0
Albert Stadion, 2000 néző,
Vezette: Németh
FTC: Jova – Jovanovic (Tóth B., 78.), Balog, Klein, Junior – Hakola, Maróti (Lisztes, a félidőben), Józsi, Abdi (Zsivóczky, 71.) – Pölöskey, Somalia. Vezetőedző: Détári Lajos
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Bank, Graszl, Jánvári – Balázs (Jammeh, 76.), Hegedűs, Pedro, Bőle (Kulcsár K., 54.), Gujic (Alekszejev, 89.) – Peric. Vezetőedző: Sisa TiborSárga lap: Pölöskey (62.), illetve Peric (24., 58.), Gujic (86.)
Piros lap: Peric (58.)


Détári Lajos (Ferencváros)
: – Az első félidő rendben volt, nem volt visszafogott szerintem a játékunk. 3-4 percenként rúgtunk kapura, megvoltak a veszélyes helyzetek. Most abba nem akarok belemenni, hogy mi lett volna, ha az első 10 percben gólt lövünk, mert lehet, akkor kitömjük őket, de a fociban nincs ha… A csapat jó mentalitással játszott. Azért, mert az utóbbi időben jöttek a jó eredmények, még ne higgyük, hogy világverőek vagyunk, és a bajnoki címért kellene küzdenünk. Lépésről lépésre lépünk előre, idő kell mindenhez, és akkor majd ezeket a meccseket is meg tudjuk nyerni. (ftc.hu)

Sisa Tibor (Kaposvár): Egységesen, szervezetten, koncentráltan játszottunk, és sokat küzdöttünk a mai mérkőzésen. Én még nem engedtem ki öltözőből még soha úgy a csapatomat, hogy csak a döntetlen legyen a célunk. A mai produkció alapján viszont az egy pont reális. Peric kiállítását nem értem, de elgondolkodtató, ami történt. (rakoczifc.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik