Foci

Harnik-duplával a Stuttgart nyerte a sváb derbit

Az osztrák támadó mindkét félidőben betalált, Hajnal végig pályán volt a szomszédvárak rangadóján, a Bundesliga 13. fordulójában.

Hiába játszott veszélyesebben a vendég Augsburg az első félidőben, gólt nem sikerült szerezniük. A Stuttgart pedig jó harminc percen át nem volt képes helyzetbe kerülni sem. A legkomolyabb próbálkozásuk Hajnal Tamás szabadrúgása volt.

Mégis egy talált góllal a játékrész hajrájában a hazai gárda került előnybe: Cacau jobb oldali beadását az augsburgi védő, Dominik Reinhardt kanalazta Martin Harnik elé, aki kapásból lőtte ki a jobb felső sarkot, 1-0.

A második játékrész elején rögtön egyenlített a Bundesliga abszolút újonca. Ajándéklabdával iramodott meg a jobb szélen Baier, középre gurítását a második hullámban érkező Tobias Werner mesterien csavarta a jobb felsőbe. 1-1.

Nem sokáig örülhettek a döntetlennek a vendégek. A jobbszélsőként kezdő Harnik ezúttal a baloldalon tűnt fel, kétszer is befűzte a megint bizonytalankodó Reinhardtot, majd a tizenhatoson belülről, erősen, laposan zúdította a labdát a hosszú sarokba, 2-1.

A második félidei teljesítményt elnézve megérdemelten nyertek Hajnalék. Három nyeretlen mérkőzés után, ezzel a három ponttal már hatodik helyen a VfB, az Augsburg továbbra is sereghajtó a német bajnokságban.

A mérkőzés góljai:

Eredmény – Bundesliga, 13. forduló
VfB Stuttgart – Augsburg 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Harnik (41., 51.) illetve Werner (47.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik