Foci

Győzött a Liverpool a Stamford Bridge-en

A Vörösök jobbhátvédjének szólógólja döntött a Chelsea otthonában, az angol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának vasárnapi meccsén.

A két ex-liverpooli, Raul Meireles és Fernando Torres limitált szerepet kapott a Chelsea-Liverpool derbin, egészen pontosan szűk tíz percet, csereként. Labdaérintés is alig jutott nekik, mégis egy olyan játékos döntött, aki mindkét klubban megfordult, csakhogy ő a Vörösöknél szolgál jelenleg.

Az első félidőben hatékonyabban, szervezettebben játszott a Liverpool. Egészpályás letámadásaikkal már saját térfelén megzavarták a Chelsea-t.

A vezető találat is egy ilyen szituációból esett. Petr Cech rossz kirúgásával nem tudott mit kezdeni John Obi Mikel, Charlie Adam pedig kihasználta a nigériai bizonytalanságát. Erőszakos labdaszerzéséből Craig Bellamy és Luis Suarez könnyedén passzolta ki a királykékek dermedt védelmét. Az akció végén Maxi Rodriguez gurított a kapuba, 0-1.

Megérdemelt előnnyel mehettek az öltözőbe Kenny Dalglish fiai.

A szünetben André Villas-Boas levette a pályáról a gól előtt labdát vesztő Mikelt, és felküldte helyére Daniel Sturridge-ot. A csere szűk tíz perc alatt kamatozott, hiszen a fiatal csatár a Chelsea első kaput eltaláló lövéséből egyenlített. Florent Malouda rosszul eltalált lövését közelről pofozta a hálóba, 1-1.

Az egyenlítéstől új erőre kapott a hazai gárda, pillanatok alatt kidolgoztak néhány nagy helyzetet, de többek közt Pepe Reina óriási védésének is köszönhetően maradt az iksz.

Az utolsó negyedórára megint lendületbe jöttek a vendégek. A slusszpoén a 87. percre maradt, amikor Glen Johnson iramodott meg a jobb szélen egy keresztlabdával. A jobbhátvéd bebőrözte Ashley Cole-t, majd lerázta Maloudát, végül pedig ballal belsőzött a hosszú sarokba, a gólvonalon fekvő Cech és John Terry mellett.

A mérkőzés összefoglalója:

A Liverpool idén már másodszor múlta felül a Chelsea-t a Stamford Bridge-en, erre utoljára 2002-ben volt példa. Roman Abramovics “uralkodása” alatt pedig még nem vesztettek zsinórban két meccset hazai pályán Lampardék. Most megtörtént. Ami még fájóbbá teszi a két vereséget, hogy mindegyik rangadó volt. Legutóbb az Arsenal győzött ugyanitt, emlékezetes mérkőzésen.

A Liverpool hét meccse veretlen, egy helyet előrelépett a tabellán, és már hatodik az angol élvonalban, a Chelsea maradt a negyedik.

Eredmény – Barclays Premier League, 12. forduló
Chelsea – Liverpool 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Sturridge (55.) illetve Maxi Rodriguez (34.), Johnson (87.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik