Foci

Hetet számolt a Vidi a Siófokra

A bajnoki címvédő Videoton együttese 7-0-ra győzte le az FGSZ Siófokot az OTP bank Liga 16. fordulójában.

Az első félidőben igen álmosan kezdtek a csapatok, a hazaiak nem erőltették meg magukat, a Siófok pedig annak ellenére, hogy próbálkozott a támadásszervezéssel ám jobbára veszélytelenül. A Vidi tizenhatosán belül egy veszélyes szituáció volt, Tóth Balázs kezdett el cselezgetni, mleynek siófoki szöglet lett a vége. A székesfehérvári kapuba egyébként visszakerült az idén mellőzött Mladen Bozovic, a montenegrói válogatott hálóőr pedig jól látta el a feladatát, magabiztosságot adott a piros-kékek védelmének.

Félóra elteltével éledezett a székesfehérvári együttes, Oliveira lövését Milinte tolta a jobb kapufára, majd a légiós kisvártatva a hálóba is betalált, a vendégek hálóőre ejtette ki a labdát, a középpályás pedig közelről a kapuba kotorta a lasztit. Már mindenki a szünetet várta, amikor egy újabb védelmi hiba után André Alves lőtt az alsóba, Nyári egy rossz felszabadítással hozta helyzetbe a brazilt – hozzá kell tenni, hogy Caneira kezezett a tizenhatoson belül, láttunk már ilyenért büntetőt, ezúttal elmaradt.

Az első felvonás két gólja:

Fordulás után bátrabban játszottak a Balaton-partiak, ám a szépítés csak nem akart összejönni a vendégeknek. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ellen talált be, Sándor György mintegy 25 méterről lőtt bombagólt.

A hajrában egy szépen kidolgozott akció végén a csereként beálló Nemanja Nikolic is beköszönt, majd egy kontra végén Alvesszel lövetett gólt, majd a brazil triplával zárt egy életerős löketete követően. A vendégek padlóra kerültek, így Nikolic is megduplázta góljai számát, kiütéses 7-0-s győzelem lett a meccs vége.

A Vidi ebben a szezonban már negyedjére rúgott legalább négyet ellenfelének hazai környezetben – hetet még nem is lőttek a piros-kékek. A Siófok első ízben szaladt bele ekkora zakóba az OTP Bank Liga 2011-12-es idényében.

Eredmény – OTP Bank Liga, 16. forduló
Székesfehérvár, 1300 néző, Vezette: Oláh
Videoton FC – FGSZ Siófok 7-0 (2-0)
Videoton: M. Bozovic – Brachi, Caneira, Vinicius, Hector – Tóth B., Mitrovic – Oliveira (Gosztonyi 69.), Sándor (Nikolics 66.), Walter (Vasiljevic 81.) – Alves Vezetőedző: Paulo Sousa
Siófok: Milinte – Mogyorósi, Lengyel, Nyári, Kiss Zs. – Haraszti, Sowunmi (Huszák 63.), Kecskés (Horváth A. 82.), Tusori, Szabó J. – Bali (B. Bozovic 63.) Vezetőedző: Mihalecz István
Gólszerzők: Oliveira (41.), Alves (45., 83., 86.), Sándor (61.), Nikolics (80., 88.)
Sárga lap: M. Bozovic (17.), Caneira (72.), illetve Lengyel (17.), Kecskés (32.), Sowunmi (43.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik