Foci

A Barca ötletel és zsarol

Elutasította a Premier League ügyvezetője, Richard Scudamore a Barcelona elnökének ötletét, mely szerint tizenhatosra csökkentenék az európai topligák mezőnyét.

Sandro Rosell indítványa szerint a létszámapasztás nyomán felszabaduló játéknapokat “eurorangadókkal” lehetne megtölteni.

“Az egyik szombaton így láthatnánk például Barca-Manchester United mérkőzést” – idézte a spanyol hírügynökség a katalán elitklub első emberét, aki szerint húszcsapatos bajnokságokkal efféle idea megvalósíthatatlan.

Scudamore ugyanakkor határozottan leszögezte, hogy nem kellenek külön “euromeccsek”.

“A mi csapataink nem szándékoznak európai összecsapásokat játszani a hétvégeken, ez amolyan igazi barcelonás ötlet” – fogalmazott a PL-vezető a BBC-nek nyilatkozva.

Rosell, aki alelnöke a kontinentális klubokat tömörítő szövetségnek (ECA), felvetette azt is, hogy a Bajnokok Ligáját ugyanakkor a jelenleginél több csapattal kellene lebonyolítani, s ehhez az európai szövetség, az UEFA igenjét kérte.

Hozzáfűzte, hogy adott esetben – vagyis ha az UEFA elutasító magatartást tanúsítana – éppenséggel megvan a lehetősége az ECA-nak “saját bajnokság megszervezésére” is.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik