Foci

Nem adta magát könnyen az ETO

A Rába ETO futsalcsapata tisztes, 3-1-es vereséget szenvedett a házigazda Sporting ellen az UEFA Futsal Cup elitkörében.

A magyar együttes szerdán kezdte meg a minitorna küzdelmeit, a Rába ETO elsőre a grúz Iberia Tbiliszi gárdájával csapott össze, a mieink kiütéses, 92-es győzelmet arattak. Csütörtökön aztán következett a legkeményebb ellenfél, a házigazda, a legutóbbi döntős Sporting CP.

A meccs kiegyenlített játékkal indulta, majd a portugálok ragadták magukhoz az irányítást, három védelmi megingást kihasználva pedig a szünetig elhúztak 3-0-ra. Fordulás után a győri csapatkapitány, Al-Ionai szépített, majd vészkapus játékra váltott az ETO, ám többször már nem sikerült betalálni, maradt a 3-1.

A csoport másik mérkőzésén a grúzok legyőzték a román bajnok Marosvásárhelyt. Artur Melo együttese a City US Targu Muressel találkozik szombaton délután.

Eredmények – UEFA Futsal Cup, elitkör, C csoport, 2. forduló
Lisszabon. V.: Benazzi (holland), Massini (olasz)
Sporting: Benedito – Leitao, Pedro Cary, Matos, Déo. Cs.: Cristian (kapus), Paulinho, Marcelinho, Japa, Alex, Galvao, Buiu Edző: Orlando Duarte
ETO: Balázs –  Al-Ioani, Harnisch, Dróth, Mincho. Cs.: Matkovics (kapus), Dobre, Lódi, Gyurcsányi, Ninho, Csopaki, Szeghy Edző: Artur Melo
Gólszerzők: Marcelinho (8.), Déo (10.), Pedro Cary (12.), ill. Al-Ioani (22.)
A csoport másik mérkőzésén:
Iberia Star Tbiliszi-City US Targu Mures– 7-3 (5-3)
Az állás: 1. Sporting 6 pont, 2. Rába ETO 3 (10-5), 3. Tbiliszi 3 (9-12), 4. City’ US 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik