Foci

Koszorúzás Puskás és Bozsik emléktáblájánál

Koszorúzást tartottak péntek délután Puskás Ferenc, az Aranycsapat legendás kapitánya, a Nemzet Sportolója halálának ötödik évfordulója alkalmából.

Az egykori Szegfű utcai általános iskola – ma Jerikó Keresztény Humán Gimnázium – előtt Puskás Ferenc és csapattársa, egyben legjobb barátja, Bozsik József közös emléktáblájánál helyeztek el koszorúkat.

Az eseményen részt vett Puskás Ferenc húga, Éva, Gajda Péter, Kispest polgármestere, a Budapest Honvédtól Szurgent Lajos és Kaszás Kálmán, míg a Magyar Labdarúgó Szövetséget Mészöly Kálmán, korábbi világválogatott futballista és volt szövetségi kapitány képviselte.

“A kispestiek mindig odaadóan, ám most fájó szívvel emlékeznek Puskás Ferencre. Nemcsak nagyszerű sportoló, remek futballista, hanem barát és kiváló ember is volt, akire méltán lehet büszke minden kispesti, minden magyar” – mondta beszédében Gajda Péter.

“Nekem megadatott az a szerencse, hogy utoljára vele és Grosics Gyulával lehettem világválogatott. Ha most lenne rá időm, elmesélném, hogy miket mondott nekem, ha rosszul passzoltam. Bárcsak még itt lehetne még közöttünk!” – fogalmazott Mészöly Kálmán.

Az olimpiai aranyérmes és világbajnoki ezüstérmes Puskás 2006. november 17-én, 79 éves korában hunyt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik