Foci

Ki nyeri a veretlenek csatáját?

Az angol élvonal legjobb védelmével büszkélkedő Newcastle labdarúgócsapata a hazai pályán hibátlan Manchester City otthonába utazik.

Az angol bajnokság hétvégi fordulójának várhatóan az egyik legérdekesebb párharca a Manchester City-Newcastle United párosítás lesz szombaton. A hazai csapat az eddig szerzett 39 góljával a legtöbb találatot szerző alakulat a ligában.

Saját közönségük előtt mindenképp esélyesnek számítanak Roberto Mancini fiai, hiszen az eddigi öt mérkőzésükből ötöt megnyertek. A Newcastle csapata az Etihad Stadionban bizonyíthatja, hogy jelenlegi pozíciójuk nem a véletlen műve. A Szarkákra egyébiránt roppant nehéz sorsolás vár a következő hetekben, hiszen a nem éppen könnyűnek tűnő szombati kiruccanást követi a Manchester United elleni mérkőzés idegenben, majd hazai pályán a Chelsea együttesét fogadják.

Nagy kérdés, hogy Alen Pardew által irányított alakulat stabil hátsó alakzatának sikerül-e megállítania a hazai csapat félelmetes támadóit. A Dzeko, Balotelli, Agüero trióból akár mindhárman a pályán lehetnek, őket valószínűleg a spanyol válogatott David Silva segítheti majd a gólszerzéshez.

A számok nyelvén

Manchester City

Győzelmek száma: 10
Döntetlen: 1
Győzelmi ráta: 91%
Gólátlag: 3,5
Kapott gólok átlaga: 0,9
Gólkirály: Edin Dzeko 10 gól

Newcastle United

Győzelmek száma: 7
Döntetlen: 4
Győzelmi ráta: 64%
Gólátlag: 1,5
Kapott gólok átlaga: 0,7
Gólkirály: Demba Ba 8 gól

Ajánlott videó

Olvasói sztorik