Foci

A Kaposvár ügyvezetője is csak ámul, bámul

Illés János, a Kaposvár labdarúgócsapatát üzemeltető cég ügyvezetője is meglepődött a Siófok egykori három focistájának ügyén.

Ahogyan arról már többször írtunk, S. László, H. Gábor és A. Attila a bundabotrány legújabb három főszereplője a vád szerint három siófoki mérkőzést befolyásolt. Egy kupatalálkozó mellett két magyar bajnokit manipulálhattak, amelyek következtében a balatoni csapat kiesett az első osztályból.

Az egyik találkozón a Siófok 5-3-as vereséget szenvedett a Kaposvártól, odahaza. Ennek érthetően nagyon örült Illés János, a Rákóczi ügyvezetője. A sportvezető 18 éven át Siófokon volt az egyesület első embere, 2000-től irányítja a kaposvári futballklubot.

“Nagyon örültünk a győzelemnek. Bár Siófokon élek, évtizedeken át ez a klub jelentett számomra mindent, az egész életemet, kaposvári vezetőként érthetően az általam irányított csapatért szorítottam. A meccs után mondtam is vezetőedzőnknek, Prukner Lacinak, nagyszerű győzelmet arattunk, amire joggal lehetünk büszkék valamennyien. Most hallgatom a híreket, s ha igazak, elszomorít, hogy néhányan elveszik a tiszta sportba vetett hitemet. Szörnyű, hogy nyolcan megszakadnak a pályán, hárman pedig nem” – mondja a sportvezető.

Az érintett, siófoki játékosok egyikét, A. Attilát a kaposvári főnök fedezte fel a magyar labdarúgás számára. Illés János szerződtette Zentáról, 2004 januárjában, az élvonalba készülő Rákóczihoz. Négy szezont húzott le Belső-Somogyban.

“Négy évet töltött nálunk, erőssége volt az élvonalba jutó gárdának, később, az NB I-es együttesben is kulcsembernek, biztos pontnak számított. Nem gondoltam, hogy valaha törvénybe ütközőt követ el. Persze, amíg az ügy folyamatban van, nem szabad pálcát törni senki felett, én sem tenném. Attila értékes futballista volt, amíg harcolt, küzdött. A bajok akkor kezdődtek, amikor elhitte, hogy nagyon tud futballozni, szervezni akarta a játékot” – véli Illés János.

Korábban Horváth Károly és Aczél Zoltán is elmondta véleményét a siófoki ügyről portálunknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik