Foci

Visszatér az Ajaxhoz Van Gaal

Az Ajax főigazgatója lesz jövő év júliusától az amszterdami futballcsapattal korábban Bajnokok Ligáját nyert szakember.

A klub igazgatótanácsának döntését értetlenkedve fogadta a testület egyik tagja, az Ajax történetében ugyancsak meghatározó szerepet játszó Johan Cruyff.

“Ezek megőrültek” – méltatlankodott a 70-es évek sztárjátékosa, aki a 80-as, 90-es évek fordulójának meghatározó labdarúgóját, a hozzá hasonlóan háromszoros aranylabdás Marco van Bastent látta volna szívesen a poszton. Ezzel együtt nem mond le az öttagú döntéshozói testületben betöltött posztjáról.

Az ellenszenv kölcsönös, Louis van Gaal két hete úgy nyilatkozott: addig, amíg Cruyff a klubban van, ő nem jön.

A 60 éves Van Gaal irányítása mellett Danny Blind lesz az új sportigazgató, Martin Sturkenboom pedig a kereskedelmi igazgató. Az új vezető 1991 és 1997 között edzője volt a csapatnak, melyet 1995-ben vezetett Bajnokok Ligája-győzelemig, 2003-ban és 2004-ben pedig sportigazgatóként tevékenykedett az amszterdamiaknál. Legutóbb Németországban dolgozott, 2009 és 2011 között a Bayern München vezetőedzői posztját töltötte be.

“Van Gaal érkezése érdekében áll a klubnak. Ha ő és Cruyff együtt dolgoznak az Ajaxért, talán felül tudnak emelkedni rivalizálásukon” – vélekedett Steven ten Have, az igazgató tanács elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik