Foci

A Barca játékosai űrlények

Neymar, a brazil foci egyik legnagyobb tehetsége méltatta a Barcelona csapatát.

A Santos fiatal támadója tartott sajtótájékoztatót a jövő hónapban esedékes klubvilágbajnokság kapcsán, melyen a dél-amerikai együttes, illetve a Barcelona is ott lesz Japánban – mint ahogyan a mexikói Monterrey, a katari Al-Sadd, a tunéziai Espérance ST és az új-zélandi Auckland City is.

A 19 esztendős Neymar nem győzte dicsérni a Barcát, amellyel egyébként már vagy fél éve folyamatosan összeboronálják: „A Barcelona egy másik bolygóról jött, a játékosai pedig űrlények. Semmi kétségem afelől, hogy jelenleg a világ legjobb együttese, remélem találkozunk velük a klub-vb-n, igaz egyelőre az első meccsünkre kell koncentrálnunk” – mondta a tinédzser, aki a minap 2014-ig meghosszabbította szerződését a Santosnál.

A labdarúgó egyébként a Real Madrid és a Chelsea kívánságlistáján is az élen szerepel és ő is Európában képzeli el a jövőjét:

„Az álmom, hogy Európában játsszak egy nap, ez nem tudom, hogy mikor fog eljönni, de biztos vagyok benne, hogy egyszer átszerződöm. Mindig is tetszett a spanyol bajnokság, de vannak más pontvadászatok, mint például az olasz és az angol, amelyek szintén felcsigáznak. Mindig is imádtam nézni az európai focit, mindegyiket. A Bajnokok Ligája is nagyon tetszik., ahol német, francia és angol csapatok ellen küzdenek a többiek.”

Neymar szerint nem kérdés, ki nyeri a 2011-es FIFA-Aranylabdát: „Messié lesz szerintem, amit a Barcelonánál véghez vitt, az hihetetlen. A második Cristiano Ronaldo lesz. Hogy én lennék a harmadik? Nem, én csak egy jelölt vagyok a legjobb 23 közt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik