Foci

Várhidi várja a fejleményeket

Az U21-es válogatott volt szövetségi kapitánya nem vádaskodik, de szerinte ráment a karrierje a nyolcgólos vereségre.

A 2008 szeptemberében lejátszott, nem túl szép emlékű, Szerbia-Magyarország (8-0), U21-es Eb-selejtezőt követően a mieink szövetségi edzője, Várhidi Péter nem titkolta, furcsa dolgokat tapasztalt az összecsapáson.

Neveket nem említett, ám hozzátette, tanítványai nem azt nyújtották, amit elvárt volna. Néhány nap múlva el is köszöntek a szakvezetőtől, a beígért állást, az olimpiai válogatott szakvezetői posztját nem kapta meg.

“Beugróként kerültem a 21 éven aluliakhoz. Róth Antal szerződése lejárt ezen korosztálynál, én a felnőtteknél fejeztem be a munkát, ezért csapat nélküli, szövetségi alkalmazottként az elnök megkért, hogy a hátralevő két, kontinentális selejtezőn dirigáljam a fiatalokat: San Marinót 5-0-ra vertük, Szerbiában 8-0-ra kikaptunk” – emlékezik a volt szövetségi edző.

“Érthetően nem előbbi, hanem utóbbi eredmény szúrt szemet mindenkinek. Sajnos a játékosok nem jelentették a meccs előtt, hogy érdekes dolgok történtek. Egyik labdarúgónk csak később jelezte, valaki ismeretlen számról hívta, s kérte, hogy a mérkőzést veszítsük el, ám ő azonnal letette a telefont. Ha tudok a meccs előtti hívásról, nyilván teszek lépéseket, például a kezdés előtt szólok az MLSZ vezérkarának, ugyanis válogatottak közötti, hivatalos összecsapás volt, sőt a játékosok figyelmét is felhívom a várható következményekre.

A mérkőzésre is másként készülünk – lelkileg feltétlenül -, ha tudom, hogy bizonyos körök bundázásra akarják rábírni a játékosaimat. Nem gyanúsítok senkit, konkrétumok hiányában nem is tehetem, de azt nyugodtan kijelenthetem, a karrierem ráment az eredményre, a szövetség akkori főtitkára nyilatkozta, nem tartaná szerencsésnek, ha olyan szakvezető maradna alkalmazásban, aki ilyen súlyos vereséget szenved, s a frissen érkező sportfejlesztési igazgató is közölte, nyolcgólos vereség után nem lenne indokolt engem alkalmazni. Következett a holland vonal” – így Várhidi Péter.

A mérkőzés képei:

A jelenleg a Szigetszentmiklós sportigazgatójaként ténykedő Várhidi higgadtan teszi hozzá, a szerbek elleni vereség után mindössze egyszer tette be a lábát az MLSZ Kánai úti létesítményébe, a derbi után pár nappal, amikor közölték vele, hogy a munkájára a folytatásban már nem számítanak.

“Az olimpiai csapatot már a holland Wilco van Buuren készítette fel. A Wales elleni, 4-1-re elveszített selejtező után Vass Ádám fakadt ki, közölte, többet nem futballozik a társakkal, akik ugyanazt csinálták, amit hónapokkal korábban, Szerbiában. A jelenleg a Breschiában futballozó, kiváló középpályás később megbékélt, szerepelt a holland tréner, majd Egervári Sándor együttesében is” – folytatta a szakember.

Az utóbbi napokban felpörögtek az események a fogadási csalások kapcsán. Várhidi Péter bár áldozatnak nem tartja magát, nem titkolja, szerinte a nyolcgólos zakó nagyban befolyásolta ígéretesen induló karrierjét a különböző nemzeti együtteseknél. Azt mondja, jogi lépéseket egyelőre nem fontolgat – bírósági határozatok még nincsenek, amelyek nyomán elindulhatna különböző fórumokon -, ám kíváncsian várja a fejleményeket.

Talán rövidesen kiderül, mi is történt három évvel ezelőtt, Belgrádban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik