Foci

Parádés győzelemmel kezdett a Rába ETO

Kiütéses győzelemmel kezdett a Rába ETO a futsal UEFA Kupa elitkörében: a magyar bajnok 9-2-re nyert a grúz Iberia Star Tbiliszi ellen.

Korábban a klub honlapja úgy fogalmazott, hogy “papíron mindhárom együttes erősebb a győrieknél, így a pontszerzés már bravúr lenne”, ennek tekintetében pedig különösen értékes a siker.

A grúzok kilenc brazillal álltak fel a mérkőzésre, ez jól jelzi a játékerejüket. A teljesen váratlan siker új megvilágításba helyezi a hátralévő két találkozót.

Artur Melo együttese csütörtökön a házigazda és az elmúlt évben döntős Sporting CP csapatával találkozik, majd jön a Marosvásárhely elleni meccs.

A házigazdák csapata, a Sporting is győzelemmel kezdte szereplését a csoportban: a legutóbb döntős portugál alakulat két góllal bizonyult jobbnak a romániai Marosvásárhelynél (Targu Mures).

A csoportból az első helyezett jut az áprilisi négyes döntőbe.

Eredmény – UEFA Futsal Cup, elitkör, 1. forduló
Rába ETO – Iberia Star Tbiliszi (grúz) 9-2 (3-0)
UEFA Futsal Cup, elitkör, C csoport, 1. mérkőzés. Lisszabon. Vezette: Lehtinen (finn), Benazzi (holland).
Tbiliszi: Toni – Betinho, Roninho, Bruno Melo, Romario. Cs.: Akopov (kapus), Edu, Dzabiradze, Altunashvili, Baptista, Sakai, Fufi. Vezetőedző: Oleg Solodovnyik.
ETO: Balázs – Al-Ioan, Harnisch, Dróth, Mincho. Cs.: Matkovics (kapus), Dobre, Lódi, Gyurcsányi, Ninho, Csopaki, Szeghy. Vezetőedző: Artur Melo.
gólszerzők: Roninho (17.), Edu (34.), illetve Gyurcsányi (5), Mincho (14., 27.), Ninho (17.), Lódi (24., 25.), Al-Ioani (30., 39.), Harnisch (38.).
Sporting CP (portugál)-City US Targu Mures (román) 5-3 (4-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik