Foci

Előzetesbe került a bundaügy egyik gyanúsítottja

H. Gábort helyezték előzetes letartóztatásba, miután a főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda hétfő délelőtt előállította a volt labdarúgót.

A Fővárosi Bíróság sajtó- és nemzetközi kapcsolatok osztálya szerdán közleményt adott ki.

Ennek értelmében a Pesti Központi Kerületi Bíróság “a bűnszervezetben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő büntetőügyben elrendelte H. Gábor gyanúsított előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban 2011. december 16. napjáig.”

A közlemény szerint a végzés nem jogerős, továbbá “a H. Gábor terhére rótt bűncselekmények tárgyi súlyára és szerteágazó szervezett jellegére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható. Továbbá megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban kihallgatandó vagy a már kihallgatott személyek befolyásolásával a bizonyítási eljárást megnehezítené.”

H. Gábort hétfőn – a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatos ügyben – S. Lászlóval, a Vasas-Híd futballistájával együtt vették őrizetbe, utóbbi A. Attilához, az NB II-es Kozármisleny szombaton őrizetbe vett labdarúgójához hasonlóan később beismerő vallomást tett, így az őrizetbevételt megszüntették, a játékosok szabadlábon védekezhetnek. Kedden egy FIFA-licences játékosügynököt, K. Zsoltot vették őrizetbe Szarvason, nála házkutatást is tartottak, ennek során lefoglalásra is sor került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik