Foci

Ma eldől, kik jutnak ki az Eb-re

Hatalmas harc várható a portugál-bosnyák és a Montenegró-Csehország mérkőzésen a labdarúgó-Eb-pótselejtezők során.

Két párharc tulajdonképpen eldőlt a pénteki odavágók során. A törökök odahaza kaptak ki 3-0-ra a horvátok ellen, míg Írország 4-0-ra tudott győzni Észtország otthonában az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokságért folytatott selejtezők során.

A csehek az utolsó pillanatban, a 91. percben szerezték meg második góljukat a Videoton kapusával, Mladen Bozoviccsal a kezdőben pályára lépő Montenegró ellen, így kedvező, 2-0-s előnyből várhatják a podgoricai találkozót. A 2-0 persze – Csank János szavaival élve – a lehető legrosszabb eredmény, így lehetnek meleg percei a cseheknek.

Nehezíti Montenegró helyzetét, hogy a hétfői edzésen megsérült Simon Vukcevic, valamint Milorad Pekovic. Otthon persze veszélyesek Branko Brnovic tanítványai, négy meccsen egyszer sem kaptak ki, Angliával például 2-2-t játszottak.


„Csalódottak vagyunk a 2-0-s első meccses vereség miatt, de semmi sincs veszve”
– véli Stefan Savic, a csapat középső védője. „A meccs 90 percből áll és képesnek tartom a csapatot arra, hogy legyőzzük Csehországot. Nehéz lesz, de nem lehetetlen. Anglia is 2-0-ra vezetett, mégis felálltunk a padlóról. 200 százalékot kell nyújtanunk” – mondta Savic.

Miralem Pjanic, a bosnyák válogatott középpályása figyelmeztette a portugálokat, ne bízzák el magukat, mert Bosznia képes lehet arra, hogy a lisszaboni visszavágón kiharcolja a továbbjutást a luzitánokkal szemben.

„Ha rúgunk egy gólt, semmit nem jelent az, hogy csak 0-0-ra végeztük odahaza. Akkor már kettőt kell rúgniuk a portugáloknak, és biztos vagyok benne, hogy azt meg tudnánk akadályozni” – így a középpályás.

A bosnyák válogatott, amely rendkívül nehéz talajon fogadta Cristiano Ronaldóékat, először juthat ki világeseményre (hasonlóan Montenegróhoz).

A keddi nemzetközi program
Eb-pótselejtezők:
Montenegró – Csehország 20 óra 15 perc
Portugália – Bosznia-Hercegovina 22 óra
Horvátország-Törökország 20 óra 5 perc
Írország – Észtország 20 óra 45 perc
Világbajnoki selejtezők, Dél-Amerika:
Kolumbia – Argentína
Ecuador – Peru
Chile – Paraguay
Venezuela – Bolívia
Barátságos mérkőzések:
Lengyelország – Magyarország
Szlovénia – Egyesült Államok
Dánia – Finnország
Anglia – Svédország
Franciaország – Belgium
Costa Rica – Spanyolország
Görögország – Románia
Olaszország – Uruguay
Németország – Hollandia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik