Foci

Kikaptak az U21-es fiatalok Olaszországban

Sima, 2-0-s vereséget szenvedett a magyar utánpótlás-válogatott az olaszországi Eb-selejtezőn, így továbbra is pont nélkül áll.

A casaranói Európa-bajnoki selejtező mérkőzésnek az volt a tétje, hogy megszerzi-e első pontját, pontjait a magyar válogatott. Végül ez nem sikerült.

A mieink a Gulácsi Péter – Fodor Ferenc, Kálnoki-Kis Dávid, Fiola Attila, Kádár Tamás – Simon Ádám, Windecker József – Bódi Ádám, Beliczky Gergő, Gosztonyi András – Futács Márkó összeállításban kezdték a találkozót, később Balázs Benjámin és Balajti Ádám állt be Gosztonyi és Beliczky helyére.

A magyar válogatott a 20. percben került hátrányba Gabbiadini gólja után, és nem tudott újítani később sem. A 78. percben érkezett a második olasz gól.

A szövetségi edző véleménye
“A hazai mérkőzésünkön elszenvedett 3-0-ás vereség után az volt a célunk, hogy bizonyítsuk, képesek vagyunk méltó ellenfélként futballozni a csoport favoritja ellen” – fogalmazott Róth Antal a lefújás után.
“Aki elsőre ránéz az eredményre, azt mondhatja, egy gólnyit javultunk a hazai találkozóhoz képest, a valóságban azonban a meccs több szakaszában is megmutattuk, hogy mezőnyjátékban méltó ellenfelei vagyunk az olasz válogatottnak, még ha irányítani nem is tudtuk a játékot.
Azért bosszankodásra is lehet okunk, hiszen az első gól előtt mi végeztünk el szabadrúgást az olasz kapu előtt, és ebből kaptunk egy elkerülhető találatot.”

Az “odavágon” 3-0-ra nyertek az itáliaiak, így ebből a szempontból szorosabb találkozót vívtunk a csoport favoritja ellen.

Eredmény – Európa-bajnoki selejtező, U21
Olaszország – Magyarország 2-0
gólszerzők: Gabbiadni (20.), Paloschi (78.)
A csoport állása: 1. Olaszország 15 pont, 2. Törökország 12 pont, 3. Írország 7 pont, 4. Magyarország 0 pont, 5. Liechtenstein 0 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik