Foci

Dőljön a dominó!

Az MTK tulajdonos-klubigazgatója, Domonyai László szerint nem probléma, ha a kék-fehérektől is lesznek érintett játékosok az egyre dagadó bundaügyben. Sőt!

A Magyarországon is egyre dagadó bundabotrány újabb gyanúsítottját, Andruskó Attilát szombaton vették őrizetbe. A Kozármislény játékosa a 2009. április 21-én lejátszott Honvéd-Siófok Magyar Kupa elődöntő előtt, a Siófok labdarúgójaként lépett kapcsolatba és állapodott meg a német bundabotrány központi figurájával.

Kihallgatását követően már hétfőn H. Gábort és S. Lászlót is előállították. H. Gábor és S. László szintén a Siófokban játszott a 2009-2010-es szezonban. Mindkettőjüket további mérkőzések befolyásolásával gyanúsítják. Egyes sajtóhírek szerint H. Gábor ugyan nem, de a Vasas-Híd játékosa, S. László “dalolni kezdett” a kihallgatáson.

S. László az eddigi egyetlen aktív első osztályú labdarúgó, ergo a legnagyobb falat a bundabotrányban. Igazi vándormadár. A játékos játékjoga az MTK-é, de szinte alig volt a kék-fehér klub alkalmazottja – évente más-és más klubnak adták kölcsön.

Érdekes egybeesés, hogy bárhol volt, ott többnyire vagy kiesett a csapat (Pécs), vagy feljutott, majd a kiesés ellen küzdött (Siófok).

Egyedül az előző 2010-11-es szezonban volt a jelenleg NB2 nyugati csoportját vezető MTK játékosa, épp akkor, amikor a szebb napokat is megélt fővárosi alakulat meglepetésre szintén kiesett az NB1-ből.

Az MTK tulajdonosa várja, hogy megbukjanak a csalók

– Mit gondol, felmerül annak lehetősége, hogy S. László az elmúlt szezonban az MTK meccseinek a végeredményét is befolyásolta?

– S. Lászlót jelenleg más csapat színeiben elkövetett csalással vádolják – válaszolta szűkszavúan Domonyai László, az MTK tulajdonos-klubigazgatója.

– Akkor beszélgessünk általánosságban. Mi a véleménye az aktuális ügyekről?

– Rövidtávon biztosan nem tesz jót a magyar focinak, ha mondjuk, 20-25 játékosról derül ki, hogy bundázott, de őszintén remélem, mindenki megbukik, aki ezekben a piszkos ügyekben részt vett.

– Akkor is, ha tételezzük fel az MTK jelenlegi keretében futballozó labdarúgókról is kiderül, megvették őket?

– Persze! Dőljön a dominó! Bár nem tudom elképzelni, hogy az MTK  jelenlegi keretében futballozó játékos is érintett lenne. De minden klubnak az az érdeke, hogy a csalók lebukjanak, eltűnjenek a magyar futballból.

– Mint klubigazgató, nem fél ettől?

– Minden klub ki van szolgáltatva a csalóknak, nem lehet tudni, hol voltak manipulált eredmények. Én inkább attól félek, hogy nem derül ki mindenkiről, és tovább tudnak tevékenykedni.

Képzelje el, adott egy edző, játékosok, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy a csapat nyerjen. De a csapat kikap. Ülnek hétfőn, elemzik a meccset a csapattal, az edző mondja az észrevételeit, a csaló játékos meg röhög magában…

– És, mint tulajdonos?

– Mindenkinek rossz. A tulajdonos meg olyan játékost fizet, aki átvágja, nem tesz meg mindent a győzelemért, sőt, direkt befolyásolja a végeredményt. Ezért mondom még egyszer, jöjjön, aminek jönnie kell, dőljön a dominó!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik