Foci

Baki: magyaros lett az olaszok meze

Fordítva hímezték az olasz labdarúgó-válogatott hivatalos mezére a nemzeti trikolór színeit.

Megújult az olasz labdarúgó válogatott meze – adta hírül az olasz sajtó, hogy az azzurrik csapatát már hét éve szponzoráló sportmárka még divatosabb, még modernebb technológiájú, még nagyobb teljesítményt biztosító mezbe öltöztette a játékosokat.

A retró stílusával trendi és a testhőmérsékletet is szabályozni képes mez bemutatóján azonban kiderült, hogy a válogatott új dressze nem hibátlan.

A kék felsőrész fehér gallérján végigfutó csíkon az olasz nemzeti színek rossz sorrendben szerepelnek, felül van a piros és alul a zöld. “Az új mezzel Itália Magyarországnak öltözik” – írták a sportlapok, melyek arra emlékeztettek, hogy 1990-ben az olasz vasutak is tévedésből a magyar trikolórral díszítette az olasz szerelvényeket, melyeket utána mind át kellett festeni.

Mi lesz a mezekkel? – kérdezték a lapok. Ha kedd estig nem történik csere, akkor a Cesare Prandelli edzette olasz válogatott magyar színekben fog pályára lépni Uruguay ellen.

A 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokságra már kijutott Olaszország a római stadionban vív felkészülési mérkőzést a dél-amerikai csapattal.

A mezbemutató klip – itt még normálisnak tűnik a szerkó:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik