Foci

A kameruniak megfúrták az Algéria elleni meccset

Két, afrikai csapatokat érintő barátságos labdarúgó-mérkőzés is elmarad kedden.

A Szenegál-Elefántcsontpart találkozóra a franciaországi Amiens-ben került volna sor, de utóbbi csapat kérésére elmarad, mivel a válogatottnak nem volt esélye arra, hogy időben megérkezzen. Az elefántcsontpartiak Dél-Afrikából tervezték az utazást az európai helyszínre, de a járatukat érintő technikai gond miatt vasárnap nem indulhattak el.

A pótlásra valószínűleg januárban, Dubajban kerül majd sor.

Nem rendezik meg az Algéria-Kamerun összecsapást sem, mivel a kameruniak lemondták a fellépést. Mohamed Yia szövetségi elnök indoklása szerint “belső adminisztrációs probléma” miatt nem tudnak elutazni Algírba.

A játékosok verziója szerint viszont sztrájkba léptek, mert a szövetség még a vasárnap Marokkóban megnyert négyes tornáért sem fizette ki a plusz járandóságukat, amely fejenként 30 ezer dollár. A szövetség szóvivője közölte, hogy – az orosz Anzsi Mahacskalában Dzsudzsák Balázzsal együtt futballozó – Samuel Eto’o és társai megkapták a bérüket, igaz, az edzőtáborozásért járó hagyományos bónuszt nem utalták el nekik.

A visszalépést elfogadhatatlannak és sportszerűtlennek nevező algériaiak vizsgálják annak a lehetőségét, miként szerezhetnének jogorvoslatot.

Azért így is van bőven foci kedden Afrikában, ahol szintén megkezdődtek a vb-selejtezők. Togo például Adebayor góljával verte 1-0-ra Bissau Új-Guineát.

Eredmények – vb-selejtező, Afrika
Togo-Bissau Új-Guinea 1-0(1-0)
Gólszerző:
Adebayor
Burundi-Lesotho 2-1 (1-1)
Madagaszkár-Egyenlítői Új-Guinea 2-1 (0-1)
Kenya-Seychelles 4-0 (3-0)
Tanzánia-Csád 0-1 (0-0)
Kongó-Sao Tomé és Principe 1-1 (0-0)
Kongói Dem. Közt.-Szváziföld 5-1 (1-0)
Mozambik-Comoros 4-1 (2-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik