Foci

Bundaügy: előállították a Vasas focistáját

Hétfőn előállították H. Gábor volt labdarúgót és Sütő Lászlót, az NB I-es Vasas-Híd futballistáját. Az angyalföldi klub elhatárolódik az esettől.

Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője arról tájékoztatott, hogy H. Gábort – aki már eddig is gyanúsítottja volt az ügynek – júniusban egyszer már előzetes letartóztatásba helyezték, de akkor a Fővárosi Bíróság úgy ítélte meg, hogy elegendő vele szemben a lakhelyelhagyási tilalom. A korábbi futballista mostani őrizetbe vételére azért volt szükség, mert újabb bűncselekmények megalapozott gyanúja merült fel vele szemben.

Fazekas hozzátette, Sütő Lászlót – egyetlen S. László van jelenleg a Vasa-Híd keretében, így kizárásos alapon csak Sütő lehet az – ugyancsak azért állították elő, mert bűncselekmény gyanúja merült fel vele szemben.

“S. Lászlót gyanúsítottként hallgatták ki; nem élt panasszal sem az őrizet, sem a gyanúsítás ellen” – mondta Fazekas Géza, aki hozzátette, S. László kihallgatása jelenleg is folyik, s mint megjegyezte, “ez azt jelenti, hogy vallomást tesz”.

A labdarúgót három rendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettével gyanúsítják.

Fazekas Géza elmondta: H. Gábor az őrizet és a gyanúsítás ellen is panaszt tett, valamint megtagadta a vallomástételt. Őt a korábbi bűncselekményéhez képest további “négy meccs manipulációjában való részvétel kapcsán” gyanúsította meg a főügyészség – közölte a szóvivő, hozzátéve: a négy meccs magyar bajnoki mérkőzés volt.

Mint mondta, ehhez kapcsolódóan két rendbeli, folytatólagosan elkövetett, gazdálkodó szervezet dolgozója kötelességének megszegésére irányuló vesztegetés bűntettével gyanúsítják.

Fazekas Géza azt is közölte: A. Attilát, az NB II-es Kozármisleny szombaton őrizetbe vett labdarúgóját szabadlábra helyezték. Azért szüntették meg az őrizetét, mert az ügyészség szerint a továbbiakban nem állnak fenn a kényszerintézkedések feltételei.

A Vasas közleménye Sütő előállításával kapcsolatban
“A Vasas-Híd FC csak 2011. augusztusa óta áll szerződésben S. Lászlóval. A védő az őszi idényben az MTK kölcsönjátékosaként szerepelt csapatunkban.
Hogy korábbi állomáshelyein miként viselkedett, illetve mibe keveredett, arról semmiféle információnk nincs. Az biztos, nálunk tisztességesen végezte munkáját. Hogy mi lesz a sorsa, az nagyban függ a rendőrségi vizsgálat eredményétől.”

Szombaton az NB II-es Kozármisleny játékosát, A. Attilát vették őrizetbe, a labdarúgó pedig vasárnap vallomást tett, melyben elárulta, 2009. április 21-én, a Honvéd-Siófok Magyar Kupa elődöntő előtt, a Siófok labdarúgójaként, a “sporttörvényben és a munkaszerződésben leírt kötelességeit megszegve” kapcsolatba lépett és megállapodott a német bundabotrány központi figurájával.

Megállapodásuk arról szólt, hogy a labdarúgó, eddig még be nem azonosított játékostársai segítségével, az általa kért összesen 15-20 ezer euró ellenében a külföldi bűntársai által tervezett fogadásnak megfelelően befolyásolja a mérkőzés eredményét.

A túl nagy kockázat miatt az elkövetői kör végül mégsem fogadott a mérkőzésre, így a pénzt sem fizették ki a játékosnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik