Újabb magyarok az Anzsi célkeresztjében

A Liechtenstein elleni válogatott meccsen ott volt Andrej Gorgyejev, az Anzsi Mahacskala vezetőedzője is, aki nem csak Dzsudzsák Balázst figyelte.

Hamarosan kezdődik az orosz élvonal, a Premjer Liga rájátszása, amelyet az Anzsi Mahacskala, Dzsudzsák Balázs csapata a nyolcadik helyről kezd – mindjárt a másik „orosz” magyar, Huszti Szabolcs csapata, a Zenit Szentpétervár ellen.

A dagesztáni klub megbízott vezetőedzője, Andrej Gorgyejev és sportigazgatója, German Csisztyjakov eljött a Puskás Ferenc Stadionba, hogy szemtanúja legyen az Albert Flórián emléke előtt tisztelgő mérkőzésnek, s természetesen az Anzsi egyik ékköve, Dzsudzsák Balázs játékának.

Az Anzsi sportigazgatója megnézte szíve egyik csücskét

– Tetszett Dzsudzsák játéka? – érdeklődtünk Csisztyjakovtól.

– Hogyne, de ami még jobban tetszett, hogy a lelátóról nézve nyomát sem láttuk sérülésének, a kulcscsonttörésnek. Szóval, messziről úgy tűnt, teljesen gyógyult, egészséges.

– Dzsudzsákot, a sokmillió eurós befektetést, vagy Dzsudzsáákot, az embert félti?

– Természetesen az utóbbit.

– Csak azért kérdem, mert nem megszokott, hogy egy mamutklub szinte teljes vezérkara eljöjjön Budapestre a légiósa kedvéért.

– Számunkra ez természetes. Az Anzsinál ez így szokás.

– Szóval, mit szólt Dzsudzsák góljához?

– Technikailag tökéletes volt az emelés, világklasszis megoldás volt.

– És az a beadása, amiből Priskin csodás gólt fejelt?

– Szintén csúcs volt, de azért ne felejtsük el, hogy Liechtenstein volt az ellenfél.

– Végül is milyen meggondolásból látogatták meg Dzsudzsákot?

– Találkozni akartunk a családjával, látja, most is itt van mellettem az édesanyja (kap is egy puszit a mamától – a szerk.), tudja, kiváló a kapcsolatunk a Dzsudzsák-famíliával.

Rengeteget jelent számunkra az a Dzsudzsák, aki eddig volt, de még többet az, aki lehet belőle, és reményeink szerint lesz is.

– Mit tippel az orosz bajnokság rájátszására?

– Jaj, kérdezzen könnyebbet! Minden meccs külön történet lesz, egyik csapat erősebb, mint a másik. Mindjárt az egyik legerősebbel kezdünk, a Zenittel, Szentpéterváron.

– Ahol egy másik magyar játszik…

– Igen, Huszti Szabolcs. Tényleg, mi van vele? Miért nem játszott, sőt, még a keretben sem volt, miért?

– Nem is tudja? Összekülönbözött a szövetségi kapitánnyal, egy éve egy válogatott meccs előtt otthagyta a csapatot.

– Erről nem is hallottam…

Újabb magyarok a dagesztáni klubban?

Andrej Gorgyejev szeptember 28-án vette át a menesztett Gadzsi Gadzsijev helyét, egyelőre megbízott edzőként dirigálja az Anzsit.

– Az ember azt hinné, hogy Mahacskalában, a milliárdos Kerimov klubjánál csak a pénz körül forog a világ. Erre itt vannak önök, a Puskás Ferenc Stadionban, puszilkodnak Dzsudzsák mamával, paskolják Vörösbaranyi József és Fülöp Ferenc – Dzsudzsák ügynökei – hátát, igazán barátságos emberek…

– Mert mindenki ilyen az Anzsinál, nem kell ezen csodálkozni. Attól még, hogy sok a pénz, lehetnek emberiek a viszonyok. Nekünk Dzsudzsák nem befektetés, nem egy adat a pénztárkönyvben, hanem egy hús-vér játékos, akiért nagyon aggódtunk, amikor eltörte a kulcscsontját.

– De most már elszállt az aggodalmuk, nem?

– Aki ilyen gólt rúg és ilyen gólpasszt ad, az teljesen egészséges. Nagyon sokat várunk tőle a közelgő rájátszásban.

– Elégedettek vele az eddigiek okán?

– Persze, éppen ezért adagoljuk olyan óvatosan a visszatérését. Nem akarjuk, hogy rásérüljön – habár, ahogy mondtam, immár teljesen egészséges.

– Megnyerik a bajnokságot?

– Könnyebbet kérdezzen.

– Akkor azt kérdezem, mikor éri utol az orosz bajnokság élvonala az európai élvonalat?

– Már utolérte. Gondoljon csak a Rubiny Kazanyra, a Zenitre. Ezek a csapatok már letették a névjegyüket az Európa Ligában.

– A Bajnokok Ligájára gondolok.

– Csak idő kérdése.

– Meg a pénzé. És abból van bőven.

– Igen, de a futballban a pénz nem minden. Ott van a Chelsea, annál gazdagabb klub nem kell. És mégsem tudott még BL-t nyerni.

A sikerhez a pénz csak a szükséges, de nem elégséges feltétel. Az idő legalább annyira fontos, és az drágább még a pénznél is. Tudja, a hagyomány nem megvásárolható.

– Egyébként tetszett ez a meccs?

– Nagyon is! Annak ellenére, hogy Liechtenstein nem volt komoly ellenfele a magyar válogatottnak. De ez a családias hangulat nagyon tetszik, ahogy a magyar játékosok most is itt beszélgetnek a családtagjaikkal a szurkolók körében.

Ilyesmi nálunk aligha képzelhető el. És az is megható volt, ahogy megemlékeztek erről a hatalmas labdarúgóról, Albert Flóriánról.

– Figyelte a magyar játékosokat? Úgy értem, Dzsudzsáktól eltekintve.

– Természetesen, hiszen edző vagyok. Ha már egyszer eljöttem Budapestre…

– És?

– Ha arra gondol, hogy megragadta-e a figyelmemet valaki a magyar válogatottból, akkor a válaszom határozott igen. Nem is egyvalaki.

– Ezek szerint előfordulhat, hogy Balázsnak lesz honfitársa is a játékostársai között?

– Ennek megvan a valószínűsége.

– Nevet, vagy neveket is mondana?

– Hogyne, hogy valaki más elhappolja előlünk!

Ajánlott videó mutasd mind

Ha elkészül a koronavírus-vakcina, csak akkor jön majd a neheze

Néhány hónap múlva forgalomba kerülhetnek az első koronavírus-vakcinák, de azokat el is kell juttatni az emberekhez. A feladat összetett, és egyelőre az is kérdés, mennyit tudnak majd rövid idő alatt gyártani az oltóanyagból. Meg persze az is, hogy kinek jut belőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.