Foci

Lampard fejese után angol öröm, spanyol bánat

Anglia 1-0-ra legyőzte a világ- és Európa-bajnok Spanyolországot a Wembley-ben rendezett barátságos találkozón.

A hétvége FIFA-játéknapjának legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése (a pótselejtezőkön túl) az Anglia-Spanyolország találkozó volt, nagy kár, hogy a főszereplők nem így gondolták.

Legalábbis a Wembley Stadionban rendezett barátságos mérkőzés első félidejében biztos nem, ugyanis egyetlen igazi helyzetet nem jegyezhettünk fel. A spanyolok játszották a rövidpasszos játékukat, de a védelem jól állt a lábán, az angolok viszont támadásban nem voltak hatékonyak annyira, hogy Iker Casillasnak közbe kelljen avatkoznia.

Kis túlzással Milner csúnya szabálytalansága volt az egyetlen érdemleges esemény: a 41. percben Sergio Ramos lábára csúszott rá az angol.

Anglia egyébként így kezdett: Hart – Glenn Johnson, Jagielka, Lescott, A. Cole – Jones, Parker, Lampard, Milner, Walcott, Bent. Spanyolország pedig ebben az összeállításban: Casillas – Arbeloa, Ramos, Pique, Alba, Busquets, Xavi, Iniesta – Alonso – Silva, Villa.

Sztárokból tehát nem volt hiány a pályán. A szünetben Iker Casillas helyett Reina, a Liverpool kapusa állt be a spanyoloknál. Casillas egyébként 126. alkalommal lépett pályára a spanyol válogatottban, amivel utolérte az örökrangsorban Andoni Zubizarretát.

A 49. percben aztán megszerezte a vezetést az angol válogatott. Milner ívelte be a szabadrúgást a bal oldalról, Bent fejelt kapura, Reina nem tudott beavatkozni, a labda a kapufáról pattant vissza a kapu el, éppen Lampard volt ott, aki nem hibázott (1-0).

Az 56. percben David Villa kapott remek labdát, elhúzta Hart mellett, de kisodródott, így még az oldalhálót is nehezen találta el. Az 57. percben Jack Rodwell személyében újoncot avatott az angol válogatott. Ekkor már Mata és Fabregas is pályán volt a vendégeknél.

Lampard győztes találata:

A 73. percben a spanyolok is kapufát szereztek, David Villa találta el úgy 14 méterről remek lövése nyomán, szerencsétlenségükre ott nem volt senki a kipattanón, így elmaradt az egyenlítés.

87 189 néző vére hűlt meg majdnem a 81. percben, amikor Mata adott középre, Jagielka az utolsó pillanatban mentett. Egy perccel később Fabregas adott középre, és ugyancsak Jagielka tisztázott.

A 89. percben Fabragas lőtt 17 méterről, Joe Hart viszont fantasztikus reflexmozdulattal védett a védők mögül is. Fabregas aztán tiszta ziccerben hibázott, Villa passzát lőtte mellé.

A háromperces hosszabbításban már nem született újabb gól, győzött Anglia a világbajnok ellen.

Eredmények – barátságos találkozók
Anglia – Spanyolország 1-0 (0-0)
gólszerző: Lampard (48.)
Wales – Norvégia 4-1 (2-0)
gólszerzők: Bale (11.), Bellamy (15.), Vokes (88., 89.), illetve Huseklepp (61.)
Mexikó – Szerbia 2-0 (1-0)
gólszerző: Hernandez (3., 88.)
piros lap: Kolarov (85.)
Dél-Afrika – Elefántcsontpart 1-1
gólszerzők: Mpela (53.), illetve Gaxa (36., öngól)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik