Foci

A talaj nyerte a portugál-bosnyák összecsapást

Portugália válogatottja 0-0-s döntetlent játszott Bosznia és Hercegovina vendégeként az Eb-pótselejtezőben, az eredmény azonban a luzitánoknak kedvez.

Az első félidőben nem nagyon szökött az egekbe a vérnyomásunk, a csapatok a rossz minőségű talajon nem tudtak igazán kibontakozni. A portugálok pontozásban így is hozták az első negyvenöt percet, ám a bosnyák védelem közepén tevékenykedő Emir Spahic ihletett formában játszott, a Sevillában légióskodó labdarúgó remekül szűrte meg a vendégek akcióit.

Fordulás után is inkább Cristiano Ronaldóék előtt adódtak nagy ziccerek, azonban a luztiánokon több ízben is kifogott a „jó” bosnyák gyep, a labda két nagy helyzetben is a lövés pillanata előtt pattant fel egy göröngyön, így a próbálkozások célt tévesztettek. A 64. percben a Real Madrid klasszisa ígéretesen vette célba a kaput, azonban a hosszú alsóba tartó lövést szép mozdulattal védte Vegovic kapus.

A játékosok egyébként a második felvonásban meglepően sokat aprították egymást, benne volt a pakliban, hogy többeket is hordágyon kell majd levinni, olyan hangos volt a csontzene.

A 74. percben a csereként beálló Ibisevic előtt adódott hatalmas lehetőség, hat méterre a kaputól vehetett le egy labdát üresen, ám mindezt olyan pocsékul tette, hogy a bogyó elpattant tőle, majd lövés közben még el is esett, oda lett a ziccer. Kisvártatva aztán Pepe szorításában esett el a büntetőterületen belül, a játékvezető sípja azonban néma maradt. A Hoffenheim csatára a hajrában magára haragította a szurkolókat, ugyanis hatalmas helyzetben akart túl nagy gólt lőni, ám centikkel a léc fölé bombázott, pedig egy az egyben vihette Patricio kapusra.

Spahic nevét a hajrában már minden bizonnyal elkezdték dalba foglalni, továbbra sem tudta átjátszani egyik portugál sem. A hosszabbításban még egy szögletet követően az egyik hazai játékosról a saját kapuja felé pattant a labda, ám amikor a hálóőr bravúrral védett elkönyvelhettük, hogy ha még egyszer kilencven percet lejátszanak a felek sem születne gól, 0-0 lett a vége.

A gólnélküli döntetlen mindenképpen Portugáliának kedvez, a visszavágót kedden rendezik az Ibériai-félszigeten.

Eredmény – Európa-bajnoki pótselejtező, 1. mérkőzés
Bosznia és Hercegovina – Portugália 0-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik