Foci

Király befogta Puskást, győzelemmel emlékeztünk Albertre

Futó Csaba
Futó Csaba

újságíró. 2011. 11. 11. 17:50

A magyar válogatott 5-0-ra legyőzte Liechtensteint az Albert Flórián-emlékmérkőzésen.

Összefoglaló: Jó játékkal indított a magyar válogatott, aztán Priskin Tamás előbb fejjel, majd lábbal tudott eredményes lenni, így már húsz perc után 2-0 virított az eredményjelzőn. Egervári Sándor fiai a folytatásban is számos helyzetet dolgoztak ki (főleg Tőzsér Dániel átlövései jelentettek veszélyt), a szünetig azonban már nem változott az eredmény.

A második felvonás elején harapósabb liechtensteini csapat futott ki a gyepre, a mieink pedig visszább vettek a tempóból, így szórványos füttyszót is hallhattunk a lelátóról – ellenben láthattuk Bogdán Ádámot védeni, kétszer is lábbal hárított a fiatal kapus.

Egervári Sándor bő egy óra játékot követően négy helyen is változtatott a csapaton, ennek pedig gálaelőadás lett a vége, a magyar csapat ugyanis Dzsudzsák Balázs pazar emelésével, majd Koman Vladimir és a visszatérő Feczesin Róbert találatával 5-0-ra módosította az állást. Ha a végén Németh Krisztiánnak nagyobb szerencséje van, vagy a vendég védők nem érnek vissza időben, akkor több is lehetett volna közte. Legutóbb 1999-ben vertük ekkora különbséggel a miniállamot, amely továbbra sem tud gólt szerezni Magyarország ellen.

A 81. percben csereként beállt Király Gábor, aki így 85-ször képviselte hazánkat a pályán és ezzel beérte az erre vonatkozó örökranglistán a legendás Puskás Ferencet. Amennyiben kedden, Lengyelországban is beveti őt Egervári, akkor egy másik klasszist, a harmadik legtöbb válogatottsággal bíró Grosics Gyulát fogja be. Fazekas László a második 92, Bozsik József pedig az első 101 válogatottsággal.

A magyar nemzeti együttes így győzelemmel búcsúzott az egyetlen magyar aranylabdástól, Albert Flóriántól.

Eredmény – barátságos válogatott mérkőzés
Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 20 ezer néző, Vezeti: Balaj (román)
Magyarország – Liechtenstein 5-0 (2-0)
Magyarország: Bogdán (Király, 81.) – Lázár, Korcsmár (Vanczák, 63.), Juhász, Kádár – Gera (Czvitkovics, 70.), Hajnal (Koman, 63.), Tőzsér (Elek, 63.), Dzsudzsák – Feczesin, Priskin (Németh, 63.) Vezetőedző: Egervári Sándor
Liechtenstein: Jehle (Bicer, a szünetben) – Oehry, Ma. Stocklasa (Quintans, 65.), Mi. Stocklasa, Rechsteiner – T. Beck (Eberle, 84.), Büchel (Wieser, a szünetben), Polverino, Burgmeier -Frick (Christen, 84.), Hasler Vezetőedző: Hans-Peter Zaugg
Gólszerző: Priskin (10., 20.), Dzsudzsák (76.), Koman (79.), Feczesin (89.)
Sárga lap: Rechsteiner (51.), Burgmeier (60.)
Piros lap:

Az alábbiakban élő, szöveges tudósításunkat olvashatod a meccsről!

95. PERC: Még egy ordító ziccer maradt ki a végére, de 5-0-nál ez persze már nem gond. A magyar válogatott magabiztos játékkal győzte le Liechtensteint, köszönjük a figyelmet!

93. PERC: Németh fejese ment el centikkel a kapu mellett, elmaradt a hatodik gól.

89. PERC: Feczesin góllal ünnepelte visszatérését a válogatottba, Németh önzetlen passza után közelről talált be, 5-0!

GÓÓÓL 89’
Feczesin, Magyarország
Közelről lőtt az üres kapuba.
SZÖGLET 84’
Liechtenstein
Tisztáztunk.
CSERE 84’
Liechtenstein
Frick helyén Christen, Eberle Becket váltja.
CSERE 81’
Magyarország
Király érkezik Bogdán helyére.


79. PERC: Ott a negyedik: Czvitkovics ívelt középre a jobb szélről, Bicar valami elképesztően rosszul jött ki a kapujából, csak felfelé tudta öklözni a labdát ami aztán Komannál kötött ki, a fiatal középpályás pedig az üres kapuba lőtt, 4-0!

GÓÓÓL 79’
Koman, Magyarország
Egy kipattanót lőtt az üres kapuba.


77. PERC:
Majdnem ott a negyedik, Németh veszélyeztetett.

76. PERC: Egy kontra végén Dzsudzsákot találta üresen a labda, az Anzsi szélsője felnézett, majd higgadtan a kapus felett a hosszúba emelt, parádés gól, 3-0!

GÓÓÓL 76’
Dzsudzsák, Magyarország
Átemelte a labdát a kapus fölött.
SZÖGLET 73’
Czvitkovics, Magyarország
Vanczákról ment ki a labda.
SZÖGLET 72’
Magyarország
Bicer védett.


71. PERC:
Veszélyes liechtensteini helyzet, Bogdán azonban a helyén volt és lábbal védeni tudott.

CSERE 70’
Magyarország
Gerát Czvitkovics váltja.


69. PERC:
Németh remek keresztezése után Dzsudzsák lőhetett, de mellé durrantott.

CSERE 65’
Liechtenstein
Stocklasa helyett Quintans a pályán.


63. PERC:
Négy helyen is váltott Egervári Sándor, Priskin, Korcsmár, Hajnal és Tőzsér hagyta el a pályát, helyükre Németh, Vanczák, Koman, és Elek érkezett.

CSERE 63’
Magyarország
Négyes csere a mieinknél.
Ápolás 60’
Hajnal, Magyarország
Az előző belépőt követően maradt lent.
SÁRGA LAP 60’
Burgmeier, Liechtenstein
Brutálisan beleszállt Hajnalba.


54. PERC:
Tőzsér, Gera, Feczesin volt a labda útja, utóbbi középre tálalt, Priskint azonban lövés közben megzavarta egy remek ütemben visszaérő védő, kirúgással folytatódik a játék.

53. PERC: Most két kísérletünk is volt, Bicer azonban kétszer is védeni tudott. Mindenesetre a publikum erőre kapott és biztatni kezdte nemzeti csapatunkat.

SÁRGA LAP 51’
Rechsteiner, Liechtenstein
Gerát rántotta vissza.

50. PERC: Kicsit döcögősen indul a második félidő, igaz Liechtenstein játéka egy hangyányit feljavult.

CSERE 46’
Liechtenstein
Jehle helyett Bicer, Büchel helyett Wieser a pályán.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
Megy a második félidő.
Nincs változás a mieinknél.


46. PERC: Pár másodperccel lógtunk csak bele a 46. percbe ezen az eléggé egyoldalú mérkőzésen. Az állás 2-0, ám akár sokkal több is lehetne. Az Egervári-csapat felszabadultan játszik, így a szurkolók szép megoldásokat láthatnak. Most szünet, negyed óra múlva folytatás. Maradjatok velünk!

LES 45’
Priskin, Magyarország
Nem sokkal lógott védője mögé és kapufát is lőtt közben.
SZÖGLET 42’
Hajnal, Magyarország
Majdnem öngól lett.


40. PERC:
Tőzsér durrantotta el imsét a labdát jó 20 méterről, Jehle azonban ezúttal szorosan magához öltelte a lasztit.

39. PERC: Na, Bogdánnak kellett védenie, Beck tette próbára az éberségét, de lábbal hárította a lapos lövést. Öröm, hogy amennyire nem volt eddig dolga, annyira együtt tudott most élni a játékkal.

37. PERC: Egy szabadrúgás után Juhász csúsztatott fejjel, a labda épphogy elkerülte a kaput.

31. PERC: Hajnal forgatta be a védőjét, majd átlövéssel próbálkozott, a kissé erőtlen, lapos löket a kapu mellett hagyta el a játékteret.

SZÖGLET 28’
Dzsudzsák, Magyarország
Fejjel tisztáz a védelem.
SZÖGLET 23’
Dzsudzsák, Magyarország
Újabb kisszöglet.


20. PERC: Tőzsér bombázott a tizenhatos előteréből, a kapus csak kiütni tudta a labdát pechjére, mivel az elsőként eszmélő Priskin közelről megduplázta saját maga és a válogatott góljainak számát, 2-0!

GÓÓÓL 20’
Priskin, Magyarország
Egy távoli lövést pofozott a hálóba.
SZÖGLET 18’
Hajnal, Magyarország
Védte a kapus a fejest.


16. PERC:
Újra a bal szélen vezettünk akciót, Juhász érkezett középen az ívelésre, ám nem tudott időben kapura fordulni, a kapus szerezte meg a játékszert.

15. PERC: Kádár Tamás zárkózott fel egy támadáshoz, Dzsudzsákhoz játszott, lendült is a bal, a labda azonban elkerülte a kaput.

10. PERC: Nem kellett sokat várni az első hazai gólra, a bal szélen támadott a magyar válogatott, majd érkezett a menetrendszerű Dzsudzsák-ívelés, az Anzsi szélsője pontosan Priskin fejére varázsolta a labdát, a hórihorgas támadó pedig a hálóba bólintott, 1-0!

GÓÓÓL 10’
Priskin, Magyarország
Dzsudzsák gyönyörű ívelése után!
SZÖGLET 7’
Dzsudzsák, Magyarország
A kisszöglet után a kapuban a labda, ám les volt.


3. PERC:
Ott az első helyzet, egy gyengére sikerült beadást követően az egyik vendégvédő rúgott luftot, Dzsudzsák azonban fölé bombázott.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Magyarország
Piros-fehér-zöldben a mieink, piros-kékben a vendégek.


0. PERC:
Az előzetes terveknek megfelelően egy Albert Flórián életútját pár percben összefoglaló videót vetítettek le a mérkőzés előtt, majd a lelátón felzúgott az “Albert, Albert” rigmus. A kezdő sípszó előtt egyperces néma csenddel emlékeztünk meg a magyar legendáról.

Előzetes: Sajnos nem sikerült odaérnünk az Eb-pótselejtezőt érő második helyre, de nem szabad keseregni, a válogatott mostani magjára lehet építeni a jövőben, Egervári Sándor pedig arra használja fel a most következő felkészülési mérkőzéseket, hogy teszteli azokat, akik még szóba jöhetnek a nemzeti csapatnál.

Így lett reaktiválva Tőzsér Dániel, Kádár Tamás és Feczesin Róbert is, na meg újra ott van a többiekkel a sérüléséből nemrég visszatért Gera Zoltán is.

A pénteki ellenfél Liechtenstein lesz, a találkozót a Magyar Labdarúgó Szövetség Magyarország egyetlen aranylabdás labdarúgója, a 70 éves korában elhunyt Albert Flórián emlékének szenteli. Ez az összecsapás lesz utolsó, amelyet a jelenlegi Puskás Ferenc Stadionban játszanak, a létesítményt hamarosan újjáépítik.

Liechtensteinnel egyébként harmadjára csapunk össze, a miniállam válogatottja pedig eddig még egyszer sem tudott gólt szerezni a mieink ellen: Budapest 5-0-ra nyertünk, Vaduzban 0-0-s döntetlent játszottunk velük a 2000-es Európa-bajnokság selejtezőjében.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 9.
Grezsu Mihályné viszi haza az önkormányzat ajándékcsomagját a Nyíregyházához tartozó Szélsőbokorban 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagját.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.