Foci

Ezúttal szó sem volt török csodáról

A horvátok revansot vettek a törökökön a 2008-as Eb-negyeddöntőjéért. Isztambulban oktattak. Háromgólos előnnyel utaznak haza, a keddi visszavágóra.

Már az első támadásból sokkolta a teltházas Türk Telekom Arena 50 000 nézőjét a vendég Horvátország labdarúgó-válogatottja. Egy gyorsan elvégzett Srna szabadrúgásból Mandzukic iramodott meg, centerezését a rövid saroknál mindenki elvétette, így a túloldalon Ivica Olic üresen, közvetlen közelről passzolhatott a hálóba, 0-1.

Olic gólja:

Tíz perccel később kisebb tűzijátékot csaptak a török támadók Pletikosa kapuja előtt, de a gól elmaradt.

Az első fél órában hiába játszott mezőnyfölényben a hazai csapat, a harmincharmadik percben Mario Mandzukic módosította az eredményt 0-2-re. Srna jobb oldalról érkező beadását fejelte a rövidre mozduló Volkan Demirel helyére.

Mandzukic fejese:

Már az első félidőben is eldőlhetett volna akár az egész párharc, ha a hajrájában Olic értékesíti ziccerét, ám Volkan ezúttal bravúrral védett.

Szünet után azonban így is – valószínűleg – megpecsételődött a kis-ázsiaiak sorsa, hiszen Darijo Srna újabb pompás szabadrúgásából Vedran Corluca az ötösön belül, teljesen üresen csúsztathatott a hálóba, ismét kapitális védelmi hiba. 0-3. A Tottenham Hotspur hátvédjének mindössze második nemzetközi találata volt ez.

Corluka csúsztatása:

A 2008-as Európa-bajnokságon csodájára járt török szív ma nem segítette ki a hazaiakat. A mesébe illő feltámadás elmaradt. A hetvenhatodik percig kellett várni a második félidő első kapu felé menő lövésére részükről. Kapura tartó lövésük pedig gyakorlatilag az egész meccsen nem volt.

Mivel a visszavágót kedden, Horvátországban rendezik, Slaven Bilicék szinte már a 2012-es Európa-bajnokság résztvevői között érezhetik magukat.

Eredmény – Euro 2012 pótselejtező, 1. mérkőzés
Isztambul, Türk Telekom Arena, 50 000 néző. V.: Dr. Felix Brych (német)
Törökország – Horvátország 0-3 (0-2)
TÖRÖKORSZÁG: Volkan – Gönül Gökhan (Töre Gökhan, 46.), Giray Kacar, Korkmaz, Hakan Balta – Hamit Altintop, Emre B., Selcuk (Mehmet Topal, 69.), Arda – Sabri, Burak Yılmaz (Bulut, 81.). Szövetségi kapitány: Guus Hiddink
HORVÁTORSZÁG: Pletikosa – Vida, Schildenfeld, Simunic, Corluka –Srna, Modric, Dujmovic, Rakitic (Pranjic, 83.) – Mandzukic (Eduardo, 90.), Olic (Jelavic, 85.). Szövetségi kapitány: Slaven Bilic
Gólszerzők: Olic (2.), Mandzukic (32.), Corluka (51.)
Sárga lap: Hakan Balta (64.), Emre (66.), Sabri (71.), Arda (87.) illetve Corluka (34.), Dujmovic (41.), Olic (69.)
Visszavágó: 2011. november 15., 20:05

Ajánlott videó

Olvasói sztorik