Foci

Pécsi Ligakupa-siker a Fradi ellen

A Ligakupa B csoportjában kikapott a Ferencváros a PMFC otthonában. A mecsekaljaiak vezetik a csoportjukat.

Remek góllal szerezte meg a vezetést a Pécs a Ligakupa 5. fordulójának csütörtöki mérkőzésén. Méghozzá korán, a 4. percben jutott előnyhöz Mészáros Ferenc együttese.

Pákolicz kapta a labdát a 16-os vonalánál, egy csel után gyönyörűen lőtt a kapu bal felső csücskébe 15 méterről. Védhetetlen lövés volt, még a rutinos Végh Zoltán számára is, merthogy ő állt a Fradi kapujában.

Nem sokkal később egyenlített az FTC, szintén szép góllal. Lisztes Krisztián ugyanis háttal állt a kapunak, és sarokkal pöcintette a lasztit Dibusz kapujába a 14. minutumban. A félidő hátralévő részében inkább a vendégek voltak aktívabbak, de újabb gól már nem született.

Nem úgy az 55. percben. Nagy Olivér szögletét megcsúsztatta Horváth Zsolt a hosszú teljesen egyedül álló Scepanovic pedig a kapuba lőtte a játékszert.

Mindkét csapat az első keret tagjait küldte pályára a meccsen a válogatott meccse miatti szünetnek köszönhetően, a Fradi példéul ezzel a 11-gyel futott ki: Végh – Csizmadia, Grúz, Klein, Junior – Tóth B., Maróti, Lisztes, Rósa – Oláh, Pölöskey.

A 87. percben Zsivóczky a felső kapufára rúgta hatalmas erővel a labdát, amely a gólvonal mögé pattant, de a játékvezető nem ítélt gólt. Győzött tehát a Pécs, a Fradi nyeretlen a Ligakupában.

Eredmény – Ligakupa, B csoport, 5. forduló
PMFC – Ferencváros 2-1
gólszerzők: Pákolicz (4.), Scepanovic (55.), illetve Lisztes (14.)
A csoport állása: 1. Pécs 10 pont, 2. Kaposvár 10 pont, 3. Siófok 7 pont, 4. Ferencváros 1 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik