Foci

Iniesta lába elsült, a Barca minimális előnyt szerzett

A katalán sztárcsapat 1-0-ra verte harmadosztályú ellenfelét a spanyol labdarúgó Király Kupában.

A decemberi klubvilágbajnokság miatt meglehetősen szokatlan időpontban, a válogatott szünet alatt lépett pályára a Barcelona a Király Kupa legjobb 16 közé jutásért rendezett párharcának első mérkőzésén. A spanyol bajnoki címvédő a szintén katalán, harmadosztályú L’Hospitalet együtteséhez látogatott, és minimális előnyt harcolt ki a december 21-én sorra kerülő visszavágóra.

A Barcában pályára léphettek a spanyol válogatott játékosok is, a hazaiak nagy pechjére. A L’Hospitalet ugyan nem ijedt meg jóval esélyesebb riválisától, de helyzetekig leginkább a vendégek jutottak, igaz, José Sánchez Moragón eszén egészen a 42. percig nem tudtak túljárni.

Akkor azonban elsült Andrés Iniesta lába: a világbajnok középpályás nagyjából 20 méterről megeresztett lövése védhetetlenül vágódott a hazaiak kapujának jobb felső sarkába.

Iniesta bombagólja:

A Barcelona túlságosan nem erőltette meg magát, próbálkozásaik még voltak a folytatásban is, de újabb gólig nem jutottak, sőt, a végén még Pedrónak kellett bravúrt bemutatnia a vendégek kapujában. Pep Guardiola csapata csak minimális előnyt szerzett, de nagy valószínűség szerint így sem lesz gondjuk a továbbjutással.

Eredmény – Király Kupa, 4. forduló, 1. mérkőzés
L’Hospitalet – Barcelona 0-1 (0-1)
Gólszerző: Iniesta (42.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik