Foci

Eto’o is jelölt az Év játékosa-díjra Afrikában

A kontinentális futballszövetség közzétette azt a tízfős listát, amelyről az Év játékosát választják majd meg Afrikában.

A CAF által közölt névsorban többek között Yaya Touré, a Manchester City és Didier Drogba, a Chelsea futballistája is szerepel.

A tízfős listán helyet kapott Gervinho, az Arsenal csatára, a ghánai válogatott Andrew Ayew (Olympique Marseille) és Kevin-Prince Boateng (AC Milan), a mali középpályás Seydou Keita (FC Barcelona), valamint a 2010-es győztes Samuel Eto’o, a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató orosz Anzsi Mahacskala kameruni támadója.

A tíz labdarúgóra az afrikai válogatottak szövetségi kapitányai szavazhatnak, a végeredményt a ghánai Accrában december 22-én sorra kerülő gálán hozzák nyilvánosságra.

A jelöltek
Adel Taarabt (Queens Park Rangers), Andre Ayew (Olympique Marseille), Asamoah Gyan (Al Ain), Didier Drogba (Chelsea), Kevin-Prince Boateng (AC Milan), Moussa Sow (Lille), Samuel Eto’o (Anzsi Mahacskala), Seydou Keita (Barcelona), Gervinho (Arsenal), Yaya Touré (Manchester City)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik