Foci

Élre ugrott a Vidi a Ligakupában

A Videoton labdarúgócsapata szerdán 4-2-re legyőzte a Gyirmótot, így vezeti a C csoportot.

A bajnoki címvédő Vidi szurkolói elégedetten csettinthettek kedvenceik kezdőjét figyelve, ugyanis Paulo Sousa a klub két gólzsákját, André Alvest és Nemanja Nikolicot is a kezdőbe jelölte a szerda délutáni, gyirmóti mérkőzésen.

Az első nagy helyzet azonban Nagy Dániel előtt adódott, a szélvészgyors szélső egy csel után lőtt, azonban a hazaiak kapusa védeni tudott. Az első találat a 20. percben született, Mitrovic lapos szabadrúgását Nikolic lőtte a kapuba, majd szűk negyed óra múlva Dusan Vasiljevic duplázta meg a székesfehérváriak előnyét. A 40. percben szépített a vendéglátó, Aposztolopulosz szabálytalankodott sárga lapot és büntetőt érően, Varga László pedig nem hibázott a tizenegyespontról.

Fordulást követően nem kellett sokat várni az újabb vendégtalálatra, Nikolic lőtt a hálóba egy elé került labdát, majd a hajrában Vasiljevic is megszerezte saját maga második találatát. A végén újabb büntetőhöz jutott a Gyirmót, 4-2-es székesfehérvári győzelem lett a vége.

A C csoport másik meccsén a Budapest Honvéd 3-0-ra nyerni tudott az MTK vendégeként, így a fehérváriak pontszámban beérték a fővárosiakat. Ugyan a Hungária körútiak az odavágón 1-0-ra legyőzték a Vidit, a Ligakupa szabályzata miatt a jobb gólkülönbséggel bíró koronázóvárosiak ugrottak a kvartett élére.

Az utolsó fordulóban, november 16-án szerdán Videoton – MTK összecsapásra kerül sor.

Eredmény – Ligakupa, C csoport, 5. forduló
Gyirmót – Videoton 2-4 (1-2)
Gólszerzők: Varga (42. – 11-esből), Homonyik (87. – 11-esből) illetve Nikolic (20., 53.), Vasiljevic (33., 85.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik