Foci

Geráék Albert Flórián emlékéért játszanak

Gera Zoltán méltóképpen szeretne búcsúzni Albert Flóriántól, a Ferencváros október 30-án éjjel elhunyt aranylabdás játékosától.

A Császár emlékére rendezik meg pénteken a Puskás Ferenc Stadionban a Liechtenstein elleni barátságos mérkőzést.

“Nagyon sajnálom, hogy eltávozott közülünk, igazi példakép, nagyszerű ember volt – mondta hétfőn a telki edzőközpontban Gera Zoltán csapatkapitány. – Sokat találkoztam vele, még akkor, amikor a Ferencvárosban játszottam, mindig jó tanácsokkal látott el. Nagy fájdalom ez nekem és a futballtársadalomnak, szeretnénk az emlékére egy jó mérkőzést játszani pénteken.”

A West Browich Albion légiósa legutóbb március 29-én a hollandok otthonában elszenvedett 5-3-as vereség alkalmával játszott a válogatottban, míg klubjában, sérülése miatt közel fél éves kihagyást követően most szombaton, az Arsenal stadionjában debütált újra.

“Talán nem volt a legszerencsésebb éppen az Arsenal ellen visszatérni, ugyanis ott még akkor is nehéz dolgom lett volna, ha teljesen százszázalékos állapotban, és folyamatos játékban vagyok.

Ugyanakkor úgy érzem, jelen pillanatban egyedül a meccshiány az, amivel küszködök, a finom mozgásokat kell még visszanyernem, de remélem, ezek már a pénteki összecsapáson visszajönnek” – mondta Gera, aki hozzátette, jó döntést hozott, amikor nyáron a Fulhamtől éppen korábbi klubjába tért vissza.

“Nagyon sokat fejlődött a klub és a csapat egyaránt. Sok jó játékosunk van. Célunk egyelőre a biztos bennmaradás, de úgy gondolom, akár 8-10 együttesnek is lehetnek majd a végén kiesési gondja, így nagyon kiélezett helyzetre számítok.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik