Foci

Emberelőnyben is zakózott az Atlético Madrid

A Getafe már nem sereghajtó, miután 3-2-re nyerni tudtak a spanyol labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában.

Izgalmas, fordulatos mérkőzéssel zárult a Primera División 12. fordulója, amely után továbbra is elmondható: az Atlético Madrid botrányosan gyengén szerepel idegenben.

Ezúttal a forduló előtt még sereghajtó Getafe otthonába látogattak a Matracosok, és úgy tűnt, jól alakul számukra a meccs, miután szűk félóra elteltével büntetőhöz jutottak, ráadásul Lopo kiállítása miatt emberelőnybe is kerültek. Falcao magabiztosan értékesítette a tizenegyest – ez volt az Atlético Madrid első idegenbeli találata a szezonban.

A hazaiak tíz emberrel sem adták fel, Barrada jól eltalált szabadrúgásával pedig még a szünet előtt sikerült egyenlíteniük. A fordulás után nem sokkal pedig már a vezetést is megszerezte a Getafe, Michel egy szabadrúgás után csúsztatott a kapuba.

A 80. percben egyenlített az Atlético, Alvaro Domínguez megpattanó lövése ellen tehetetlen volt a hazai kapus. Három percig sem maradt azonban döntetlen az állás, Diego Castro tizenegyesből szerzett győzelmet érő gólt a 14. helyre felugró Getafe csapatának.

A meccs végi gólváltás:

Az Atlético Madridnak öt idegenbeli találkozóján egy pontot sikerült összekaparnia eddig a szezonban – nem csoda, hogy mindössze a 11. helyen állnak a bajnokságban.

Eredmény – Primera División, 12. forduló
Getafe-Atlético Madrid 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Barrada (40.), Michel (49.), Diego Castro (83. – 11-esből), illetve Falcao (29. – 11-esből), Domínguez (79.)
Kiállítva: Lopo (29. – Getafe)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik