Foci

Balajczát dicsérik az edzők a Vidi-Újpest után

Zoran Spisljak szerint a kapusuknak köszönhetik, hogy sokáig meccsben maradtak a bajnoki címvédő Videoton labdarúgócsapata ellen.

Rendkívül jó napot fogott ki Balajcza Szabolcs, az Újpest kapusa a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában. A vasárnapi Videoton-Újpest-mérkőzésen a hazaiak sokáig nem tudtak túljárni a hálóőr eszén, aki még Alves tizenegyesét is kivédte a második félidőben.

A végén azonban bedarálta ellenfelét az akkor már emberelőnyben játszó Vidi, a 80. percben Nikolic szerezte meg a vezetést, majd hamarosan duplázott is, míg a 3-0-s végeredményt Alves állította be.

A mérkőzés utáni értékelésében Paulo Sousa, a székesfehérváriak mestere is megemlítette, hogy fantasztikusan védett az újpestiek kapusa. A portugál szakember elmondta, a meccs végéhez közeledve már kockáztatniuk kellett a gólért, de ez meghozta az eredményét. Hozzátette, örül neki, hogy csapata nem állt le az egygólos vezetésnél.

Zoran Spisljak, az Újpest vezetőedzője elmondta, az első félidőben távol tartották a kapujuktól a Vidi támadóit, de a fordulás után a tizenegyes és a kiállítás megfogta a csapatát, a hazaiak pedig tovább növelték az iramot. “Azt, hogy a 78. percig a meccsben maradtunk, Balajcza Szabolcsnak köszönhetjük, aki fantasztikus teljesítményt nyújtott” – idézi a szerb szakember nyilatkozatát az ujpestfc.hu.

Edzői nyilatkozatok a mérkőzés után:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik