Foci

Tovább szárnyal a Tottenham

Újabb londoni derbit nyert a Tottenham Hotspur a Barclays Premier League 11. fordulójában. Ezúttal a Fulhamet gyűrték le a Craven Cottage-on.

Az első félidő elején és végén is betalált a Spurs. A tizedik percben Garreth Bale lövése Chris Bairden változtatott irányt, és védhetetlenül vágódott Mark Schwarzer hálójába, 0-1.

A még a szünet előtt Aaron Lennon csinált bolondot az öngólos Bairdből egy bal oldali akció végén, majd bal lábbal lőtte ki a bal alsót, 0-2-re alakítva az eredményt. A szélső közel egy éve, 2010. november 28-án talált be utoljára a bajnokságban, akkor az utolsó pillanatban döntötte el a Liverpool elleni rangadót.

A második játékrészre nagyon feljött a Fulham. Martin Jol fiai helyzetet helyzetre halmoztak, de Dempsey, Zamora és Dembele sorra puskázták el a ziccereket, vagy épp Friedel védett bravúrral.

Az ötvenhetedik percben is a vendégek közreműködése kellett a gólhoz. Jobb oldali szöglet után Ledley King fejelte a labdát Younes Kaboul hátára, onnan pedig a gólvonalon túlra pattant, 1-2.

A hajrában fokozta a tempót a hazai csapat, összesen húsz kapuralövést szorgoskodtak össze, de egyszerűen képtelenek voltak egyenlíteni. Sőt, a játékvezető, és a szerencse sem állt mellettük. A hosszabbításban ugyanis Kyle Walker egy tömegjelenet közben teljesen egyértelműen, a földön fekve magához ölelte a labdát a tizenhatoson belül, góltól mentve meg csapatát, ám a tizenegyes és a piros lap elmaradt.

Ehelyett az ellentámadásból végleg eldöntötte a meccset a csereként pályára lépő Jermain Defoe. 1-3 a vége.

Így nyert a Tottenham:


FUL-TOT footyroom.com by footyroom

Csakúgy mint tavaly, idén is elhozta mindhárom pontot a Fulham otthonából a Tottenham, mely zsinórban nyolcadik mérkőzésén nem kapott ki. Talán ezzel is hozzájárul a legénység a szívműtét után lábadozó Harry Redknapp gyógyulásához.


A Bolton kiütötte a Stoke Cityt

Az idén otthon még pontot sem szerző Bolton Wanderers ötöt rúgott a Stoke-nak. Chris Eagles és Ivan Klasnic is duplázott.

Eredmény – Barclays Premier League, 11. forduló
Fulham – Tottenham 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Kaboul (57. – öngól) illetve Baird (10. – öngól), Lennon (45.), Defoe (95.)
Bolton – Stoke 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Davies (2.), Eagles (24., 73.), Klasnic (61., 82.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik