Foci

Tízgólos meccsen kapott ki az Ajax

Az Ajax idegenben kapott ki 6-4-re Utrechtben a holland bajnokság 12. fordulójának vasárnapi nyitómeccsén, pedig a félidőben még vezetett.

A vasárnapi játéknap nyitómeccsén Utrecht ódon városában vizitált Frank de Boer legénysége. Számukra indult jobban az összecsapás, már a nyolcadik percben vezetést szereztek Dmitri Bulykin révén. Az orosz egyébként csak négy perccel korábban állt be korai cserékent, a sérült Siem De Jong helyére.

A tizenharmadik és tizenkilencedik percben szerzett találatokkal fordított a hazai csapat, Nana Asare és Édouard Duplan volt eredményes.

A szünetre mégis a vendégek mehettek előnnyel, hiszen kevesebb mint tíz perc alatt gyártottak két gólt, előbb Andre Ooijer köszönt be, majd Bulykin duplázott. Félidőben 2-3.

A második játékrész azonban hazai hengerrel kezdődött. Jan Wouters vezetőedző fiai öt perc alatt háromszor is bevették Kenneth Vermeer kapuját. Sorrendben Daan Bovenberg, Jacob Mulenga, majd Asare másodszor is, 5-3.

Christian Eriksen góljával közelebb jött a hajrára az Ajax, de a slusszpoén a vendéglátó piros-fehéreké volt. A hosszabbításban Anouar Kali Vermeer rossz felszabadítása után a félpálya közepéről emelt az üres kapuba. Hihetetlen, de az Ajax kapusa kétszer is elkövette ugyanazt a hibát. Az ötödik gól kísértetiesen hasonló szituáció végén esett. A vége 6-4.

A gólparádé:

A győzelemmel az Utrecht megerősítette helyét a középmezőnyben, az Ajax csak ötödik a bajnoki tabellán.

Eredmény – Eredivisie, 12. forduló
Utrecht – Ajax 6-4 (2-3)
Gólszerzők:
Asare (13., 54.) Duplan (19.), Bovenberg (49.), Mulenga (52.), Kali (95.) illetve Bulykin (8., 41.), Ooijer (32.), Eriksen (72.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik