Foci

NB I., gólok, edzői nyilatkozatok 1.0

A Debrecen zárta az élen az őszi szezont, a DVTK először nyert idegenben, és a Honvéd pontvesztésének köszönetően feljött a harmadik helyre.

A 15. forduló volt az őszi szezon hivatalos zárása, a szombat nagy kérdésére Szombathelyen kaphattunk választ: a Debrecen 1-0-ra győzött a Haladás ellen, és így három pont előnnyel “megnyerte” az OTP Bank Liga “első félidejét”.

Kondás Elemér, a Loki edzője nyerőt húzott azzal, hogy a sérüléséből felépült Rezes Lászlót pályára küldte, aki győztes góllal hálálta meg a bizalmat.

“Jó dolog élen zárni az őszi szezont, de még jobb lenne az előrehozott két tavaszi mérkőzést is eredményesen zárni” – nyilatkozta Kondás a mérkőzés után, szombathelyi kollégájának, Aczél Zoltánnak pedig nem maradt más, mint gratulálni a rivális őszi első helyéhez.

A Haladás-Deberecen mérkőzés összefoglalója:

Haladás Sopron Bank – DVSC-TEVA 0-1 (0-1)
Szombathely, Rohonci úti stadion, V.: Szabó Zsolt
Haladás: Rózsa – Schimmer (Skriba, a szünetben), Guzmics, Korolovszky, Sipos – Sluka, Rajos (Horváth A., 80.), Búrány, Kovács I. – Kenesei (Oross, 68.), Vujovic Vezetőedző: Aczél Zoltán
Debrecen: Novakovic – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Rezes (Spitzmüller, 75.), Ramos, Szakály, Bouadla (Nikolic, 88.) – Kulcsár (Bódi, 62.), Coulibaly Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Rezes (20.)
Sárga lap: Skriba (65.), Kenesei (67.), Korolovszky (93.) illetve Nagy Z. (55.), Mészáros (66.), Ramos (83.), Coulibaly (93.)

A Honvéd az őszi harmadik helyért lépett pályára Kispesten a PMFC ellen, de hazai pályán is majdnem kikapott, Torghelle az utolsó utáni pillanatban mentett pontot.

Supka Attila szerint gólokkal nyerhettek volna: “Ha az elején kihasználjuk a helyzeteinket, máshogy alakulhatott volna a mecs. Egy érthetetlen védelmi hibából gólt szerzett a Pécs, de a fiúk az utolsó pillanatig küzdöttek, és sikerült az egyenlítés” – mondta a kispesti tréner a honvedfc.hu-nak.

Mészáros Ferenc, a PMSC vezetőedzője elégedett volt csapata fegyelmezett taktikájával, persze sajnálta, hogy a végén két pont kicsúszott a kezükből.

A Honvéd-PMFC találkozó góljai:

Budapest Honvéd – Pécsi MFC 1-1 (0-1)
Budapest, Bozsik Stadion, 2500 néző, V.: Oláh Gábor
Honvéd: Sánta – Horváth A., Botis, Debreceni, Novák A. – Abass (Tchami, 77.), Johnson (Hidi, a szünetben), Ivancsics, Hajdú (Németh N., a szünetben) – Danilo, Torghelle Vezetőedző: Supka Attila
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorovic, Marovic (Nagy J., 58.) – Horváth Zs. (Andorka, 86.), Scepanovic, Regedei, Zeljkovic, Nagy O. – Bajzát (Gyánó, 91.) Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Gólszerzők: Torghelle (93.), illetve Bajzát (36.)
Sárga lap: Marovic (29.), Scepanovic (34.), Dibusz (87.)

A Diósgyőrnek fontos lett volna megtörni azt a sanda hegemóniát, hogy hazai pályán szinte legyőzhetetlen, de idegenben viszont képtelen nyerni. Az őszi harmadik helyért zajló tolongásból is csak úgy jöhetett ki jól a DVTK, ha nyer a kilenc meccs óta veretlen Vasas otthonában.

A DVTK az első félidőben állva hagyta a vendéglátó piros-kékeket, a fordulás után viszont kétgólos előnyt packázott el, hogy hajrában Seydi révén megszerezze a győztes gólt. A diősgyőriek a három pontnak és a Honvéd botlásának köszönhetően feljöttek a harmadik helyre.

Benczés Miklósnak, a DVTK trénerének voltak kellemetlen percei:“Jól fociztunk az elején, kétgólos előnyt szereztünk, de utána magunkra húztuk az ellenfelet. Féltem, hogy a túlzott óvatosság pontokba kerül, de szerencsére a fiúkban volt annyi, hogy megszerezzék a győzelmet” – mondta a szakember a dvtk.eu-nak, az ugyanide nyilatkozó Vasas-edző, Marijan Vlak szerint megilletődöttek voltak, erre ment rá a pontszerzés.

Vasas-Híd – Diósgyőri VTK 2-3 (0-2)
Budapest, Illovszky Stadion, 3000 néző. V.: Kovács J. Zoltán
Vasas: Ilizi – Kulcsár D., Gáspár, Kovács I G., Sütő L. – Dajics, Farkas I B. (Hudson-Odoi, 61.), Mehmedagic, Katona M. – Bárányos – Simic. Vezetőedző: Marijan Vlak
Diósgyőr: Rados – Vadász V., Gal, Budovinszky, Gohér G. – Arze (Takács P., 59.), Abdouraman, Lippai (Rakovic, 81.), Luque – Carreno (Seydi, 56.), Tisza. Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Kulcsár D. (61.), Katona (86.), illetve Budovinszky (17.), Abdouraman (25.), Seydi (87.)
Sárga lap: Kulcsár D. (25.), Farkas I B. (30.), Gáspár (45.), Mehmedagic (71.), illetve Abdouraman (30.), Tisza (35.), Arze (49.), Luque (89.)

Azon talán már nincs is mit csodálkozni, hogy a Zalaegerszeg a Kaposvár ellen sem tudta begyűjteni első idei győzelmét. A zalai 1-1-es döntetlennel a Kaposvár maradt az utolsó előtti, megelőzve a sereghajtó ZTE-t.

Prukner László, a ZTE edzője nem volt könnyű helyzetben, amikor nyilatkoznia kellett a nyeretlenül zárt őszi szezon után: “Döntő szituációban képtelenek vagyunk jó döntéseket hozni, akár elöl, akár hátul…

El kell gondolkodnunk, hogy ez a keret alkalmas-e a bent maradásra… Ide önálló akarattal rendelkező férfiak kellenek, akik ki tudjak harcolni az élvonalban való maradást! Mindenkinek fel kell vállalnia a felelősséget a cselekedeteiért, a pályán, az öltözőben és azon kívül egyaránt.”

ZTE FC-Kaposvári Rákóczi 1-1 (1-1)
Zalaegerszeg, Városi Stadion, 3124 néző. V.: Solymosi Péter
ZTE: Jahic – Kocsárdi, Kovács Ge., Szalai (Bulatovic 63.), Hidvégi – Balázs Zs. (Turkovs 60.), Szakály D., Máté, Kamber – Tököli (A. Delic 72.), Meyé. Vezetőedző: Prukner László
Kaposvár: Hajduch – Zsók, Bank, Graszl, Jánvári – Gujic (Diallo a szünetben), Hegedűs, Pedro, Balázs B. – Bőle (Farkas 90.), Peric (Haruna a szünetben). Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Meyé (30.), illetve Bőle (14.)
Sárga lap: Kovács Ge. (17.), Tököli (58.), Bulatovic (89.), illetve Zsók (14.), Bőle (62.), Haruna (78.), Pedro (80.)

A Kecskemét harcos meccsen gyűrte le 3-2-re a vendég Siófokot, ezzel Tomislav Sivic gárdája felzárkózott az élmezőnyhöz.

Pedig a mérkőzés nem úgy folyt, ahogyan azt a hírös városban elképzelték. A Balaton-partiak kétszer is vezettek, de a KTE tartotta magát, és az utolsó félórát Lencse fontos találatával már előnyben kezdhette, és a meccs folyamén először megszerzett vezetést ár nem is adta ki a kezéből.

“A szép játék ezúttal elmaradt, de a győzelmet kicsikartuk, és most ez volt a legfontosabb” – értékelt a kecskemétiek trénere.

Kecskeméti TE-FGSZ Siófok 3-2 (1-2)
Kecskemét, 2500 néző, V.: Berke
Kecskemét: Németh – Maynard, Gyagya, Radanovic, Mohl – Savic, Bertus (Litsingi a szünetben), Foxi – Gyurcsó (Stokic 75.), Lencse, Bori
Siófok: Milinte – Mogyorósi, Nyári, Lengyel, Fejes – Haraszti (Lattenstein 55.), Sowunmi, Tusori, Szabó J. (Melczer 78.) – Kecskés – Bali (Bozovic 65.)
Gólszerzők: Foxi (23.), Litsingi (48.), Lencse (60.), illetve Haraszti (22.), Tusori (45.)
Sárga lap: Mohl (58.), illetve Haraszti (45.), Lengyel (75.), Fejes (78.), Bozovic (85.)
Piros lap: Melczer (88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik