Foci

Gyászolók sokasága Albert Flórián temetésén

Több mint ezren kísérték utolsó útjára a múlt vasárnap elhunyt Albert Flóriánt az Óbudai Temetőben.

A családtagok, sporttársak, rajongók, a 18 órakor bajnokit játszó FTC játékosai, nagy számban összegyűlt gyászolók jelenlétében temették el délben az egyetlen magyar aranylabdást, a Ferencváros és a magyar labdarúgás legendáját, a 70 évesen elhunyt Albert Flóriánt.

A Császárt utolsó útjára kísérők között többek között ott volt Orbán Viktor miniszterelnök, Nyilasi Tibor, illetve Kárpáti György és Gyarmati Dezső vízilabdázó olimpikonok, Czene Attila sportért felelős államtitkár, Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, egykori klub- és válogatottbeli csapattársai között Mészöly Kálmán, Szűcs Lajos, Rákosi Gyula.

Albert Flóriánt római katolikus szertartás szerint búcsúztatták, amelyet Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök celebrált. Ezt követően Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke méltatta Albert Flórián pályafutását, sikereit, a magyar labdarúgásért végzett szolgálatait.

Ezután Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke intézett búcsúszavakat Albert Flóriánhoz, akinek koporsóját nemzetiszínű lobogó és Fradi-zászló takarta.

Az elhunyt legendát szombaton a róla elnevezett Üllői úti stadionban ravatalozták fel, egész nap érkeztek a kegyeletüket lerovó emberek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik