Foci

A Wolves nyerte a kiesési derbit

A kieséstől egyaránt veszélyeztetett Wolves és Wigan "hatpontos" meccsét a hazaiak nyerték a Barclays Premier League 11. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A Farkasok kezdték jobban a meccset, de a vendégeknek is adódott lehetősége a gólszerzésre. Például a harmincadik percben Rodallega puskázott el egy hatalmas helyzetet, a közvetlen ellentámadásból pedig a hazai narancs-feketék szereztek vezetést. Kevin Doyle a jobb oldalon egy esernyővel átjutott a Wigan védelmén, tökéletes centerezésére Jamie O’hara érkezett, közelről vágta a kapuba a labdát, 1-0.

Még a félidő vége előtt egyenlített a Wigan. Boyce tört be a tizenhatoson belülre, ott pedig már csak szabálytalanul tudták megállítani. A megítélt büntetőt Ben Watson gurította vérszegényen kapura, Hennessey kivédte, de fogni nem tudta. A kipattanóval Watsonnak már nem volt nehéz dolga. 1-1.

A második játékrész elején, bő tíz perc alatt el is dőlt a találkozó. Két egy kaptafára készült gólt rámolt be a Wolves. Mindkétszer bal oldalon verték a Wigant, és bár az első találatnál Ali Al-Habsi kétszer, a másodiknál pedig egyszer védett elképesztő bravúrral, védői mindkét alkalommal cserben hagyták a parádézó kapust, David Edwards és Stephen Ward talált be sokadik próbálkozásra. 3-1.

A találkozó góljai:

A hajrában nyomott a Wigan, de újabb gól már nem esett, így a Wolves négy helyet lépett előre a tabellán, már a közepmezőny alján van, a Wigan továbbra is utolsó.

Eredmény – Barclays Premier League, 11. forduló
Wolverhampton Wanderers – Wigan Athletic 3-1 (1-1)
Gólszerzők: O’Hara (31.), Edwards (55.), Ward (66.) illetve Watson (42.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik