Foci

NB I., 15. forduló, beharangozó 1.0

A labdarúgó OTP Bank Liga szombati meccsnapján pályára lép a listavezető DVSC, három csapat a dobogóért játszik.

A Debrecen győzelmi kényszerrel lép pályára Szombathelyen, hiszen a Győr pénteki sikerével pontszámban beérte a Lokit.

A DVSC-TEVA az előző fordulóban érzékeny pontveszteséget szenvedett hazai pályán a Honvéd ellen, a Haladás hiába vitézkedett Diósgyőrött, végül kikapott.

„A Haladás veszélyes hazai pályán. Nem lehet más a célunk, minthogy nyerjünk, a szombathelyiek tavasszal legyőztek minket, szeretnénk visszavágni, vélhetően jó mérkőzés kerekedik ki. A legutóbbi, Honvéd elleni találkozón egy kicsi hiányzott csak a sikerhez. Fontos lesz a kellő összpontosítás” – nyilatkozta a dvsc.hu-nak Kondás Elemér, a Loki trénere.

Haladás Sopron Bank – DVSC-TEVA 17:30 (SPORT1, ÉLŐ)
Szombathely, Vezeti: Szabó Zsolt

A bajnokság felénél a Győr-DVSC duó mögött hatalmas a tülekedés a harmadik helyért. Jelenleg a Honvéd birtokolja a dobogó legalsó fokát, de szombati ellenfele, a Pécs csak egy ponttal van mögötte.

A kispestieknek a Debrecen elleni döntetlen adhat önbizalmat, a PMFC-nek pedig a másik bajnokaspiráns, a Győr legyőzése.

Supka Attila, a piros-feketék mestere a honvedfc.hu-nak elmondta, hogy szívélyes vendéglátók lesznek, de a három pontra igényt tartanak. A szakember szerint az éllovasok sem utolérhetetlenek, lesznek még botlásaik.

„Szeretném, ha hiúsági kérdés lenne a siker. Mutassuk meg, hogy ki a jobb csapat a pályán, verjük meg szombaton a Honvédot” – tekintett előre Mészáros Ferenc, pécsi vezetőedző.

Budapest Honvéd-Pécsi MFC 15 óra (SPORT1, ÉLŐ)
Budapest, Bozsik Stadion, Vezeti: Oláh Gábor

A Vasas lábra kapott az elmúlt hetekben, kilenc meccs óta veretlenek az angyalföldiek, így a dobogóra szintén igényt tartó Diósgyőrnek nem lesz könnyű dolga a Fáy utcában.

Marijan Vlak, a piros-kékek edzője harcias szavakat használt a Vasas honlapjának adott interjújában: „Jó eredményeket értünk el mostanában, de nem nyugodhatunk meg. Továbbra is a bennmaradásért harcolunk, fontos csata lesz a Diósgyőr elleni is. Ha kell, a játékosok véres mezben jöjjenek le a pályáról, tegyenek meg mindent egymásért és a győzelemért!”

Benczés Miklós, a DVTK trénere nem számíthat a diósgyőri drukkerhadra, de bízik benne, hogy ezúttal összejön az első idegenbeli siker.

Vasas-Híd – Diósgyőri VTK 15 ó
Budapest, Illovszky Stadion, Vezeti: Kovács J. Zoltán

A Kecskemét őszi lendülete kissé megakadt az utóbbi hetekben, az előző fordulóban Újpesten szenvedtek vereséget, ettől függetlenül a Siófok elleni hazai mérkőzésnek Tomislav Sivic csapata az esélyese.

“Szeretnénk a szurkolókkal együtt ünnepelni a csapat történetének eddigi legsikeresebb szezonkezdetét. Ehhez elengedhetetlen a három pont megszerzése, amit a KTE-re jellemző stílusos játékkal kívánunk véghezvinni. Tiszteljük a Siófokot, de nyerni fogunk!” – jósolta a Kecskemét trénere a kecskemetite.hu-nak.

Szintén a KTE honapjának nyilatkozott Horváth Károly, a Siófok edzője lényegében elismerte, hogy kevés az esélyük a pontszerzésre.

Kecskeméti TE-FGSZ Siófok 16 óra
Kecskemét, Vezeti: Berke Balázs

Még csak azt sem lehet mondani, hogy kiesési rangadót játszik Zalaegerszegen a Kaposvár, dacára, hogy a ZTE a tabella alján szerénykedik, a Rákóczi pedig az utolsó előtti.

A két sereghajtó között nyolc pont a különbség, így a ZTE akkor is utolsóként zárja a hivatalos őszi szezont, ha végre megszerzi első idénybeli győzelmét.

A zalai klub ingyen itallal próbálja jobb kedvre hangolni szurkolóit, Prukner László vezetőedző pedig továbbra is bízik benne, hogy megtörik az egyre vastagabb jég, és otthon tudják tartani a három pontot.

ZTE FC-Kaposvári Rákóczi 17 óra
Zalaegerszeg, Vezeti: Solymosi Péter

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik