Foci

Gera kezdett az Arsenal ellen, Ferguson győzelemmel ünnepelt

Hosszú kényszerpihenő után ismét pályára lépett az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban Gera Zoltán, de csapata simán kikapott.

A magyar középpályásnak bokasérülése miatt több mint öt hónapot kellett kihagynia, így eddig nem tudta segíteni játékával régi-új csapatát, a West Bromwich Albiont. Most azonban eljött az idő, Roy Hodgson kezdőként számolt Gera Zoltánnal az Arsenal elleni, idegenbeli bajnokin.

Az Ágyúsok persze nem Gera visszatérését ünnepelték, a bombaformában futballozó Robin van Persie góljával már a 22. percben vezettek, Vermaelen pedig még a szünet előtt megduplázta a hazaiak előnyét.

A magyar válogatott csapatkapitányát a 63. percben lecserélték, így ő már nem volt a pályán, amikor Arteta egy látványos támadás után beállította a 3-0-ás végeredményt.

Sir Alex Ferguson negyedszázados jubileumát ünnepli, vasárnap lesz napra pontosan 25 éve, hogy a skót mester átvette a Manchester United csapatának irányítását.

Tanítványai győzelemmel kedveskedtek Sir Alexnek, az ex-manchesteri Wes Brown öngóljának köszönhetően a MU hazai pályán 1-0-ra verte a Sunderland együttesét, és ezzel visszavette a második helyet a tabellán.

Ferguson győzelemmel ünnepelt:

A Chelsea az Arsenaltól elszenvedett hazai vereség után most idegenben javított, Lampard találatával 1-0-ra verték a Blackburn Rovers gárdáját.

A Liverpool otthon játszott gólnélküli döntetlent a walesi Swansea ellen, míg az Aston Villa 3-2-re verte a Norwich City együttesét.

Eredmények – Premier League, 11. forduló
Arsenal-West Bromwich Albion 3-0 (2-0)
Gólszerzők: van Persie (22.), Vermaelen (39.), Arteta (74.)
Aston Villa-Norwich City 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Bent (30., 61.), Agbonlahor (48.) illetve Pilkington (25.), Morison (77.)
Blackburn Rovers-Chelsea 0-1 (0-0)
Gólszerző: Lampard (51.)
FC Liverpool-Swansea City 0-0
Manchester United-Sunderland 1-0 (0-0)
Gólszerző: Brown (45., öngól)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik