Foci

Először nyert vendégként a Diósgyőr

A Vasas kilenc meccs után szenvedett vereséget, és hat találkozó után kapott újra gólt a labdarúgó OTP Bank Ligában.

Habár a forduló előtt a tabellán negyedik helyen álló Diósgyőr érkezett a Vasas otthonába, mégis bizakodhattak az angyalföldiek, hiszen a bajnokságban kilencmeccses veretlenségi szériát futottak, ráadásul a ma délutáni mérkőzés előtt hat bajnokin gólt sem kaptak.

Az első idegenbeli győzelmére készülő DVTK azonban viszonylag hamar feltörte Marijan Vlak csapatának védelmét, bő negyed óra elteltével Budovinszky lőtte ki a bal alsót 17 méterről (0-1). A Vasas kapuját örző Ilizi 603 perc után nyúlhatott ismét maga mögé a bajnokságban.

Aztán nem sokkal később újra megtehette ugyanezt, Luque szabadrúgása után ugyanis Abdouraman fejjel megduplázta a Diósgyőr előnyét (0-2).

A fordulás után a hazaiaktól Katona, a vendégektől Tisza szerezhetett volna gólt, ám egyikük sem volt eredményes. Nem úgy Kulcsár Dávid, aki a 62. percben átjátszotta a védőjét, majd a kifutó kapus felett ívelte a hálóba Vasas szépítő gólját (1-2).

Tisza egyből válaszolhatott volna, azonban újabb helyzetét sem tudta kihasználni. A diósgyőri védelem úgy tűnt, hogy magabiztosan áll a lábán, de nem sokkal a vége előtt Katona üresen maradt, és egy beadás után a léc alá lőtt, egyenlített a fővárosi alakulat (2-2).

Sokáig nem örülhettek a hazaiak, a DVTK a 87. percben ismét vezetett, Tisza fejelt Seydihez, aki a jobb felső sarokba lőtt (2-3). A hátralévő percekben újabb gól már nem született.

A Diósgyőr 3-2-es győzelmének köszönhetően a tabella harmadik helyén áll a bajnokság féltávjánál, hiszen közben a Honvéd otthon ikszelt a Péccsel. A Vasas kilenc meccs után kapott ki újra, Marijan Vlak első vereségét szenvedte el az angyalföldiek kispadján.

Eredmény – OTP Bank Liga, 15. forduló
Vasas-Híd – Diósgyőri VTK 2-3 (0-2)
Budapest, Illovszky Stadion, 3000 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán
Vasas: Ilizi – Kulcsár D., Gáspár, Kovács I G., Sütő L. – Dajics, Farkas I B. (Hudson-Odoi, 61.), Mehmedagic, Katona M. – Bárányos – Simic. Vezetőedző: Marijan Vlak
Diósgyőr: Rados – Vadász V., Gal, Budovinszky, Gohér G. – Arze (Takács P., 59.), Abdouraman, Lippai (Rakovic, 81.), Luque – Carreno (Seydi, 56.), Tisza. Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Kulcsár D. (61.), Katona (86.), illetve Budovinszky (17.), Abdouraman (25.), Seydi (87.)
Sárga lap: Kulcsár D. (25.), Farkas I B. (30.), Gáspár (45.), Mehmedagic (71.), illetve Abdouraman (30.), Tisza (35.), Arze (49.), Luque (89.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik