Foci

A City 17 év után verte újra Londonban a QPR-t

A Manchester City egy fordulatos mérkőzésen nyert 3-2-re a Buzsáky Ákost nélkülöző Queens Park Rangers otthonában.

Gólzáporos meccsre volt kilátás szombaton kora este Londonban, ugyanis Roberto Mancini együttese hat bajnoki óta nem úszta meg kapott gól nélkül, ám az elmúlt 17 összecsapásából mindössze egy ízben fordult elő, hogy nem sikerült bevenni az aktuális ellenfél hálóját.

Némi meglepetésre a Queens Park Rangers szerzett vezetést, azonban még a félidő letelte előtt egalizált a Manchester City, majd a fordulást követően a gólszerző Dzeko asszisztált Silva találatához, így máris az iparvárosiaknál volt az előny.

Szép csendben csordogáltak a percek, majd a semmiből egyenlített a QPR, egy ívelésre Bothroyd érekezett menetrendszerűen középen és fejelt, a labda ugyan alapból a kapuban kötött volna ki, Helguson azért beljebb segítette. Nem tartott sokáig a londoni öröm, a fonalat az utóbbi időben nagyon elcsípő Yaya Touré bólintotta a hálóba Kolarov tanári beadását. A hajrában aztán ismét megvolt az esélye a Rangersnek az egyenlítésre, Helguson fejese azonban a kapufán csattant.

Az eredmény már nem változott a továbbiakban, így 1994. október 15-e után nyert újra bajnokit a City a Loftus Roadon. A Manchester így tizenegy mérkőzést követően még mindig veretlen és vezeti a bajnokságot a városi rivális United előtt.

Buzsáky Ákos Achilles-ina a héten begyulladt, injekciós kezelést kapott, így edzője nem nevezte erre a meccsre.

Eredmény – Premier League, 11. forduló
Queens Park Rangers – Manchester City 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Bothroyd (28.), Helguson (69.) illetve (Dzeko (43.), Silva (52.), Y. Touré (74.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik