Foci

Rooney megy az Eb-re!

A nagy találgatásnak vége: Capello elviszi a 2012-es Európa-bajnokságra a Manchester United támadóját.

Wayne Rooney október 7-én a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen hátulról rúgott Dzudovicsba, eredménye 3 meccses eltiltás volt.

Akkor egész Anglia dühös volt a dundi csatárra, ám azt senki sem vitatta, hogy nélkülözhetetlen az angol keretből. Ennek megfelelően csütörtökön összeült Rooney és a mester, Fabio Capello.

Eldőlt, hogy a támadónak van helye a keretben, hisz ha továbbjut a csapat a csoportmeccsek után szükség van rá. Capello elviszi az Eb-re, ám a felkészülési mérkőzéseken nem játszatja. Spanyolország és Svédország ellen nem kerül be, ám aligha bánkódna ezen, ha a döntőig menetelne az angol válogatott.

Ezenfelül a játékos és a menedzser fellebbez az ítélet ellen, hisz mindenki szigorúnak tartja Rooney eltiltását. Még Dzudovics is, aki tájékoztatta e-mailban az angol szövetséget (FA), hogy nem ért egyet az ítélettel .

“Nyilvánvaló, hogy az én hibám az egész, így nem panaszkodhatok. Az csak egy bónusz, ha a büntetésemet egy meccsre csökkentik. Ezenkívül nagyon köszönöm az ellenfél játékosának, Dzudovicsnak, hogy kifejezte nem tetszését az FA felé. főleg, hogy senki sem kérte erre.” – nyilatkozta Rooney.

Így a játékos abban reménykedik, csökkentik a büntetését, Capello pedig abban, hogy Rooney tényleg megbánta tettét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik