Foci

Mainzban kaptak ki Hajnalék

A Bundesliga 12. fordulójának nyitómeccsén a Mainz 3-1-re legyőzte a Hajnal Tamást kezdőként bevető Stuttgartot.

Magyar rangadó is lehetett volna a Mainz – Stuttgart összecsapás, ám mivel Szalai Ádám még mindig lábadozik, Stieber Zoltán pedig a padon kezdett, így egyedül Hajnal Tamás volt fent a pályán a kezdő sípszó pillanatában.

A meccs első nagyobb helyzeteit a hazaiak dolgozták ki, majd az első félidő hajrájában a gólhoz is közel járt a Mainz, ám Boulahrouz a gólvonal elől tudott tisztázni. A túloldalon egy értékelhető megmozdulás volt, Hajnal beadását Cacau fejelte kapura, ám a labda középre tartott, Wetklónak csemege volt.

Amilyen lapos volt az első negyvenöt perc, ugyanolyannak indult a második, ám az 50. minutumtól kezdve beindultak a felek: történt, hogy egy Hajnaltól induló vendégakció végén Cacau megszerezte a vezetést, ám szinte a középkezdést követően egyenlített a Mainz, Ujah egalizált. Kisvártatva a játékvezető túl könnyen fújt be egy büntetőt a semmire, Ivanschitz pedig magabiztosan értékesítette a tizenegyest, már a vendéglátóknál volt az előny.

Itt még örült a Stuttgart:

A gyorsan bekapott két gól láthatóan megfogta a VfB-t, a pillanatnyi kihagyást pedig Ujah használta ki, aki elhúzta a labdát a pocsék ütemben kimozduló Ulreich mellett, majd az üresen tátongó kapuba gurított.

Megnyomta a végét a Stuttgart, a Polanski kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozó Mainz így a kapuja elé szorult, de a hazaiak végül kihúzták a hármas sípszóig, és bezsebelték a három pontot – kilenc mérkőzés után újból. A lefújás után még a hevesen reklamáló Maza is megkapta a maga piros lapját. A 12. forduló nyitómeccsén a Mainz így megszerezte szezonbeli harmadik győzelmét és kissé elmozdult a kiesőzónától, míg a VfB elszalasztotta azt a lehetőséget, hogy ha csak kis időre is, de felkapaszkodjon a dobogóra.

Hajnal Tamás kezdőként 82 percet játszott (sérülés miatt kellett lecserélni), csapata egyik legjobbja volt, nem rajta múlt, hogy a Stuttgart kikapott. Stieber Zoltán végül a kispadon ragadt.

Apró érdekessége volt a meccsnek Malli esete, akinek a 82. percben szavazott bizalmat edzője, ám Polanski kiállítása miatt egy védőre kellett cserélni, így annak ellenére, hogy nem sérült meg és a meccsnek sem lett még vége, négy perc után lehozták a pályáról.

Eredmény – Bundesliga, 12. forduló
Mainz – VfB Stuttgart 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Ujah (53., 64.), Ivanschitz (60. – 11-esből) illetve Cacau (50.)
Piros lap: Polanski (83.) illetve Maza (94.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik