Foci

A tűzzel játszott, de nyert az ETO

Története legjobb őszi szereplését produkálta a Győr, miután 3-2-re legyőzték a Lombard Pápát a labdarúgó OTP Bank Ligában.

Rendkívül eseménydús találkozóval indult a labdarúgó NB I. 15. fordulója, a Győri ETO hazai pályán ötgólos meccsen diadalmaskodott a Lombard Pápa ellen.

A meccs előtt ingyenkiflit osztogattak a szurkolóknak, akiket aztán a játékosok is megörvendeztettek egy élvezetes összecsapással. A tabella második helyén álló győriek győzelemre készültek a tizedik helyen tanyázó Lombard Pápa ellen, a nemrég edzőváltáson átesett vendégeknek (Véber Györgyöt ifjabb Bene Ferenc váltotta) viszont minden megszerezett pont nagyon fontos, hiszencsak három pont az előnyük a már kiesőhelyen álló Kaposvárral szemben.

Az első félidőben a Pápa játszott fölényben, mégis kétgólos hátránnyal vonultak szünetre. Az első nagy helyzet Ahjupera előtt adódott, Szűcs Lajos védte a próbálkozását, majd Dudás közeli lövését Rodenbücher blokkolta pár perccel később.

A 26. percben aztán Ahjupera egy szöglet után a jobb alsó sarokba talált, megszerezte a vezetést a Győr (1-0). A vendégeknél Lovrencsics volt igazán aktív, de a mezőnyfölény gólt nem eredményezett, az első félidő végén pedig Trajkovic megduplázta a hazai előnyt, közelről lőtt Szűcs kapujába (2-0).

A 62. percben aztán úgy tűnt, el is dőlt a mérkőzés, miután Dudás beadása után a csereként beállt Koltai fejelt a vendégek kapujába (3-0).

Nem sokkal később érkezett azonban a szépítés, Takács lebirkózta Maricot a tizenhatoson belül, Kassai Viktor büntetőt ítélt, Ferenczi pedig a tizenegyesből kilőtte a bal felső sarkot (3-1).

Bő tíz perccel a meccs vége előtt ismét nyitottá vált a meccs, Lovrencsics sokadik próbálkozása talált utat 18 méterről Stevanovic kapujába (3-2).

A végén Ferenczi fejesénél kellett hatalmas bravúrt bemutatnia az ETO kapusának, de végül újabb gól már nem született, a Győr 3-2-re nyert, ezzel pontszámban befogta a szombaton pályára lépő, listavezető Debrecen együttesét.

Féltávnál elégedettek lehetnek az ETO szurkolói csapatuk teljesítményével, a Győr ugyanis még sohasem produkált ilyen jó őszi szezont, mint most Csertői Aurél együttese.

Eredmény – OTP Bank Liga, 15. forduló
Győri ETO FC-Lombard Pápa Termál FC 3-2 (2-0)
Győr, ETO Park, 3000 néző. Vezette: Kassai Viktor
Győr: Stevanovic – Takács Á., Djordjevic, Stanisic, Szabó O. – Pilibaitis – Trajkovic, Ji-Paraná (Tokody 78.) – Dudás (Windecker 85.), Ahjupera, Dinjar (Koltai 58.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Rodenbücher (Germán 85.), Totadze, Présinger – Horváth L., Ganugrava (Szabó Z. 66.) – Lovrencsics, Maric, Németh M. (Puri 70.) – Ferenczi. Vezetőedző: Ifjabb Bene Ferenc
Gólszerzők: Ahjupera (26.), Trajkovic (42.), Koltai (62.), illetve Ferenczi (66., 11-esből), Lovrencsics (79.)
Sárga lap: Pilibaitis (52.), Takács Á. (65.), Stevanovic (85.), Trajkovic (92.), illetve Ganugrava (28.), Horváth L. (53.), Tóth G. (90.), Totadze (92.)
Piros lap:


Az élő, szöveges közvetítést az alábbiakban olvashatják:

A végén tűzijáték volt a kapuk előtt, de nem változott az eredmény, a Győr 3-2-re nyerte a mérkőzést.

SÁRGA LAP 93’
Trajkovic időt húzott.


87. PERC:
Óriási kapusbravúr, Stevanovic tolta fölé Ferenczi fejesét.

CSERE 84’
Csere mindkét oldalon: a hazaiaknál Dudás helyett Windecker, a vendégeknél Rodenbücher helyett Germán érkezett.


83. PERC: Horváth
távoli próbálkozása után Stevanovicnak kell hárítania.

79. PERC: Visszajött a meccsbe a Pápa! Lovrencsics sokadik próbálkozása már sikeres volt, 18 méteres lövése a kapu bal oldalában kötött ki. 3-2!

GÓÓÓL 79’
Lovrencsics, Lombard Pápa
CSERE 78’
Csertői Aurél Tokodyt küldte Ji-Paraná helyére.
CSERE 70’
Németh helyett Puri a vendégeknél.


66. PERC: Ferenczi a bal felső sarokba lőtte a Maric lebirkózásáért megítélt büntetőt. 3-1!

GÓÓÓL 66’
Ferenczi, Lombard Pápa
CSERE 66’
A büntető előtt Ganugrava helyett Szabó Zoltán jött a Pápába.
SÁRGA LAP 65’
Takács sárgát kapott.
TIZENEGYES 65’
Takács birkózta le Maricot, büntetőhöz jutott a Pápa.


62. PERC: Dudás bal oldali beadására a csereként beállt Koltai érkezett, majd két védő szorításában a kapu jobb sarkába fejelt. 3-0-ra vezet a Győr!

GÓÓÓL 62’
Koltai, Győri ETO


59. PERC: Ji-Paraná
szöglete után Szűcs paskolta a léc fölé a labdát.

CSERE 58’
Cserél az ETO, Dinjar helyett Koltai a pályán.


55. PERC: Maric
passza után Lovrencsics lövése centikkel ment el a jobb kapufa mellett, közel volt a szépítéshez a Pápa.

SÁRGA LAP 53’
Horváthot (Pápa) is figyelmeztette Kassai.
SÁRGA LAP 52’
Pilibaitis (Győr) visszahúzás miatt sárgult be.


50. PERC: Trajkovic
közelről, Dinjar távolabbról kínálta meg Szűcs Lajost, a kapus mindkétszer védett.

KÖZÉPKEZDÉS 46’
A hazaiak kezdték a második félidőt.


Vége az első félidőnek, a Pápa játszik fölényben, mégis az ETO vezet 2-0-ra.

45. PERC: Dudás lesről talált a kapuba.

42. PERC: Már kettővel megy a Győr! Dudás indult meg a kapu felé, őt még szerelni tudták, de Ahjupera passza után Trajkovic közelről, félmagasan a vendégek kapujába lőtt.

GÓÓÓL 42’
Trajkovic, Győri ETO


38. PERC: Tóth
éles szögből leadott próbálkozása után a győri kapus szögletre ment. A Pápa mezőnyfölényben játszik, mégis hátrányban vannak.

36. PERC: Lovrencsics távoli, lapos lövését Stevanovic biztosan hárította.

SZABADRÚGÁS 30’
Maric 27 méteres löketét Stevanovic oldalra tolta ki.
SÁRGA LAP 28’
Ganugrava (Pápa) kapta a meccs első sárgáját, Ji-Paranát rúgta fel.


26. PERC: Nem játszott túlságosan jól az ETO, mégis vezet: egy szöglet után középen Ahjupera piszkált bele a labdába, ami aztán a kapu jobb oldalában kötött ki. 1-0!

GÓÓÓL 26’
Ahjupera, Győri ETO


24. PERC:
A Pápa már a harmadik szögletét végezte el, de Stevanovic lehúzta a játékszert. A vendégek aztán egyből visszaszerezték a labdát, majd Ferenczi fejelt fölé.

19. PERC: Ismét nagy hazai helyzet maradt kihasználatlanul: Takács lépett fel a jobb oldalon a támadással, még az alapvonalról vissza tudta tenni a labdát, Dudás közeli lövését azonban blokkolta Rodenbücher. Az ismétlés után les miatt harsant Kassai sípja.

16. PERC: Lovrencsics nem találta el kedvező helyzetből a hazai kaput.

12. PERC: Egy jobb oldali beadás után Ahjupera szúrt közelről kapura, Szűcs bravúrral paskolta szögletre a labdát. Nagy helyzet volt!

9. PERC: Egy hosszú indítás után Ahjupera lőhetett 16 méterről, de gyenge próbálkozását Szűcs simán szedte fel.

SZÖGLET 6’
A pápai kisszöglet után nagy nehezen felszabadít az ETO.

6. PERC: Lovrencsics beadása veszélyesen szállt középre, szögletre mentettek a védők.

2. PERC: Ahjupera beadása után Trajkovic nem a legjobban találta el a labdát, a hazaiak előtt adódott az első lehetőség.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Elkezdődött a találkozó.


Kassai Viktor
vezette ki a csapatokat a pályára, ő fújja majd a sípot a meccsen. A találkozó előtt gyászszünettel emlékeztek a hétfőn elhunyt Albert Flóriánra.

Előzmények:

Pénteken megkezdődik a labdarúgó NB I 15. fordulója, ez pedig azt jelenti, hogy a hétvégi mérkőzések után a bajnokság felén már túllesznek az élvonalbeli gárdák. Az őszi szezon tehát lezárul, de idén még két fordulót rendeznek majd az OTP Bank Ligában.

Pénteken Győrben a nemrég edzőváltáson átesett Lombard Pápa teszi majd tiszteletét, abban a reményben, hogy sikerül majd borítaniuk a papírformát, amire égető szükségük is lenne, hiszen jelenleg mindössze három ponttal előzik meg a már kiesőhelyen álló Kaposvárt. Véber György távozása után ifjabb Bene Ferenc vezérletével a Pápa otthon kapott ki a Videoton együttesétől, a bemutatkozás tehát nem sikerült jól.

A Győri ETO hazai pályán eddig hét mérkőzéséből hetet nyert, és mindössze három gólt kapott saját közönsége előtt Csertői Aurél csapata. Nem véletlen, hogy a második helyen állnak a tabellán, három ponttal lemaradva az éllovas Debrecen mögött.

És ha ingyenpontok nincsenek is, ingyenkifli lesz ma Győrben, a mérkőzésre kilátogatók között ugyanis 4000 darab frissen sütött finomságot osztanak szét.

A mérkőzés bővebb beharangozóját ITT olvashatják!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik