Foci

Továbbjutott a PSV és az Athletic Bilbao

Három együttes már biztosan bejutott a legjobb 32 közé, míg a Tottenham kikapott orosz ellenfelétől a labdarúgó Európa Ligában.

A 4. fordulóban az A csoportban játszották a játéknap első meccsét, a Tottenham Hotspur vendégeskedett a Rubin Kazany otthonában. Az orosz fél a meccs egésze alatt dominált, ehhez képest „csak” 1-0-ra győzte le angol riválisát, amelyet ezzel a három ponttal meg is előzött a tabellán. Natcho szabadrúgásból vette be Cudicini kapuját.

A Rubin aztán nem állhatott sokáig az első helyen, ugyanis a kora esti meccsek során a PAOK Szaloniki a Shamrock Rovers otthonában tartott focisulit, a 38. percben már 3-0-ra vezettek Írországban a görögök. A végén ugyan szépítettek a hazaiak, ám sima vereség lett a vége, a Roversnek így a matematikai esélye is elszállt a továbbjutás kiharcolására.

A B jelű négyesben a Standard Liége és a Hannover is fontos győzelmet aratott, előbbi az ukrán Volska Poltavát, utóbbi az FC Köbenhavnt verte idegenben. A dánok még befoghatják a belga és a német együttest, ám az biztos, hogy nem lesz könnyű dolguk.

A C csoportban érett a nagy meglepetés, ugyanis a Hapoel Tel-Aviv a 48. percben már 3-1-re is vezetett Eindhovenben, ám a holland együttes előbb szépített, majd kihasználta, hogy Gordana kiállítása miatt tíz emberre fogyatkoztak az izraeliek és végül egy pontot sikerült otthon tartani.

Hat gól esett a PSV-Hapoel találkozón:

A Legia Warszawa mindeközben 3-1-re legyőzte a román a Rapid Bukarestet egy két kiállítást hozó mérkőzésen, így nem csak a PSV-t, de saját magát is továbblőtte. A Hapoel és a Rapid így már biztosan nem tudja befogni két riválisát, az Eindhoven és a Legia továbbjutott az Európa Liga csoportköréből.

Meglehetősen érdekesen nézett ki a tabella a D csoportban három forduló után: a Sporting százszázalékosan állt az első helyen 9 pontjával, mögöttük a Vaslui, a Zürich és a Lazio is nyeretlenül, 2 ponttal a tarsolyában várta a folytatást.

A román Vaslui ma viszont tett róla, hogy a Sporting se érezhesse magát teljes biztonságban, hiszen hazai pályán 1-0-ra legyőzték portugál ellenfelüket. A mérkőzés egyetlen gólját Zmeu szerezte a 30. percben, egy szöglet után közelről talált a vendégek kapujába.

Az olasz bajnokságban harmadik helyen álló Laziónak is fontos volt a három pont megszerzése, erre minden esélyük meg is volt Rómában, a Zürich ellen. A svájciak sokáig jól tartották magukat, ám a 62. percben Brocchi egy életerős lövéssel megszerezte a mérkőzés egyetlen gólját, így a Lazio 1-0-ra nyert.

Elsült Brocchi lába:

Az E csoportban az angol élvonalbeli Stoke City megerősítette vezető helyét, 2-1-ra nyertek a még nyeretlen Maccabi Tel-Aviv vendégeként. A hazaiak részéről csak a szépítésre futotta a mérkőzés legvégén, az angoloktól Whitehead és Crouch volt eredményes.

A kvartett másik összecsapásán góllal ünnepelte 28. születésnapját Egemen Korkmaz, találatának köszönhetően a Besiktas pedig legyőzte a vendég Dinamo Kijev gárdáját. A törökök a második, továbbjutást érő helyre ugrottak fel a tabellán, de ukrán riválisuk csak egy ponttal van lemaradva tőlük.

Zajlott a küzdelem az F csoportban is, ahol a nyáron alaposan megerősített, a francia pontvadászatban élen álló Paris Saint-Germain nagy nehezen legyűrte a Slovan Bratislava együttesét. A párizsi találkozón is csak egyetlen gól született, Pastore a 63. percben talált a kapuba.

Az Athletic Bilbao már biztosan továbbjutott a négyesből, a baszkok Ander Herrera találatának köszönhetően diadalmaskodtak Salzburgban. Az osztrákok három pontos lemaradásban vannak a PSG-hez képest.

Eredmények – Európa Liga-csoportkör, 4. forduló
A csoport:
Rubin Kazany – Tottenham 1-0 (0-0)
Gólszerző: Natcho (55.)
Shamrock Rovers – PAOK 1-3 (0-3)
Gólszerzők: Dennehy (51.) illetve Salpingidi (8., 38.), Fotakis (35.)
Az állás: 1. PAOK 8 pont, 2. Rubin Kazany 7 (6-3), 3. Tottenham Hotspur 7 (4-2), 4. Shamrock Rovers 0
B csoport:
Volska Poltava – Standard Liége 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Rebenok (4.) illetve Seijas (17.), Kanu (45.), Tchite (74.)
FC Köbenhavn – HSV Hannover 1-2 (0-0)
Gólszerzők: N’Doye (67.) illetve Schlaudraff (71.), Stindl (75.)
Az állás: 1. Standard Liege 8 pont (6-1), 2. Hannover 96 8 (6-4), 3. FC Köbenhavn 4, 4. Vorszkla 1
C csoport:
PSV Eindhoven – Hapoel Tel-Aviv 3-3 (1-2)
Gólszerzők: Wijnaldum (12.), Toivonen (59.), Strootman (87.) illetve Damari (10.), Tamuz (33., 48.)
Piros lap: Gordana (72.)
Legia Warszawa – Rapid Bukarest 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Radovi (54., 69.), Kucharczyk (90.) illetve Teixeira (65.)
Piros lap: Gol (80.) illetve Alexa (26.)
Az állás: 1. (és már továbbjutott) PSV Eindhoven 10 pont, 2. (és már továbbjutott) Legia Warszawa 9, 3. Rapid Bucuresti 3, 4. Hapoel Tel-Aviv 1
D csoport:
Vaslui – Sporting Lisszabon 1-0 (1-0)
Gólszerző:
Zmeu (30.)
Lazio – Zürich 1-0 (0-0)
Gólszerző:
Brocchi (62.)
Az állás: 1. Sporting Lisboa 9 pont, 2. Lazio 5 (5-5), 3. Vaslui 5 (5-6), 4. FC Zürich 2
E csoport:
Besiktas – Dinamo Kijev 1-0 (0-0)
Gólszerző:
Korkmaz (68.)
Maccabi Tel-Aviv – Stoke City 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Colautti (91.) illetve Whitehead (51.), Crouch (64.)
Az állás: 1. Stoke City 10 pont, 2. Besiktas 6, 3. Dinamo Kijev 5, 4. Maccabi Tel-Aviv 1
F csoport:
Paris Saint-Germain – Slovan Bratislava 1-0 (0-0)
Gólszerző: Pastore (63.)
RB Salzburg – Athletic Bilbao 0-1 (0-1)
Gólszerző: Ander Herrera (37.)
Az állás: 1. (és már továbbjutott) Athletic Bilbao 10 pont, 2. Paris Saint-Germain 7, 3. Salzburg 4, 4. Slovan Bratislava 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik