Foci

“Összesz..od magad Mourinhótól!”

Zlatan Ibrahimovic előrukkolt a könyvével. Pep Guardiola nem fogja megköszönni.

“Jag är Zlatan Ibrahimovic” – Zlatan Ibrahimovic vagyok. Ezzel a címmel jelenik meg november 15-én a svéd center önéletrajzi elemeket tartalmazó könyve, amelyet valójában David Lagercrantz svéd újságíró írt, Ibrahimovic elbeszélése alapján. A könyvből kizárólagos joggal az Aftonbladet című svéd napilap publikált pikáns részleteket.

“Amikor 2009 nyarán leszerződtetett a Barcelona, a hetedik mennyországban éreztem magam – emlékezik Ibrahimovic a két és fél évvel ezelőtt történtekre. – Karácsonyig minden a legnagyobb rendben ment, bár kicsit furcsának találtam, hogy mindenki német cégtől kapott Audijával járt edzésre, és többnyire szandálban vagy sportcipőben.”

A svédnek nem tetszett, hogy Pep Guardiola edző az első edzésen kijelentette: „Itt nincsenek Ferrarik és Porschék. Csak fegyelem van.”

“Olaszországban nem ehhez szoktam hozzá – írja Ibra. – Ha ott az edző azt mondta: Ugorjatok!, akkor mi megkérdeztük: Minek? A Barcelona edzésein, ha Guardiola azt mondta, Ugorjatok!, akkor mindenki ugrott.”

Igazán 2010 februárjában mérgesedett el a helyzet, amikor – Lionel Messi kérésére – Guardiola felforgatta a csatársort.

“Messi be akart menni centerbe, és Guardiola közölte velem, hogy át kell adni a helyemet az argentinnak. Attól kezdve hol játszottam, hol nem.” A bili a Villarreal elleni bajnokin borult ki, májusban, amikor Bojan Krkic kezdett, s ő csak öt perccel a befejezés előtt léphetett pályára. A mérkőzés után az öltözőben, amikor már szinte csak ő és Guardiola maradt bent, kitört a botrány.

“Teljesen megőrültem, ordítani kezdtem. Nincs vér a pucádban! Összesz..rod magad, ha meglátod Mourinhót! Folyton csak Messi se..ét nyalod! Nem emlékszem már mindenre, lehet, hogy még cifrábbakat is mondtam, aztán találtam egy háromméteres vasrudat, és addig ütöttem vele a padlót, míg a rúd darabokra nem tört. Guardiola nem érzékelte a veszélyt, pedig közel állt ahhoz, hogy agyonüssem. A végén szó nélkül összeszedte a vasrúd darabjait…”, írja könyvében Ibrahimovic.

Az egyéves rémálom 2010 nyarán ért véget, amikor a Barcelona leigazolta David Villát.

“Azt mondtam Guardiolának: Bebizonyítom, hogy van helyem a kezdő tizenegyben. Erre ő így válaszolt: Tudom. Csak hogyan csináljuk? Ettől kezdve tudtam, hogy elmegyek a csapattól. Ügynökömmel, Mino Raiolával kiterveltük, hogy elhintjük a Real Madrid állítólagos érdeklődését, csakhogy én valójában mindvégig a Milanba vágytam.”

És most ott is játszik…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik