Foci

Di Stefano: legyen Messi a válogatott kapitánya

Alfredo Di Stefano szerint Messi, a jelen egyik  futballcsillaga megérdemelné, hogy az argentin válogatott csapatkapitánya legyen.

A Real Madrid egykori kiváló támadója úgy véli, a Barcelonában sziporkázó Lionel Messi a nemzeti együttesben is jobban játszana, ha megkapná a kapitányi karszalagot.

“Megérdemli, hogy övé legyen, egészen egyszerűen azért, mert minden feltételnek megfelel: harcos és mérhetetlenül tehetséges” – indokolta álláspontját Alfredo Di Stefano, az argentin futballszövetség magazinjában.

“Meg vagyok győződve róla, hogy egy ilyen döntés nagyobb egységet teremtene a csapaton belül, s ő maga is erősödne a pozíciója révén, noha ahhoz, hogy játékának színvonalát emelje, nem szükséges kapitánynak lennie” – tette hozzá.

Di Stefano szerint mostanáig Daniel Passarella és Diego Maradona volt a két legjobb csapatkapitánya az argentin válogatottnak.

“Messi olyan kapitány lenne, aki elbátortalanítja az ellenfelet, akárcsak annak idején Maradona” – tette hozzá.

Az argentin születésű, immár 85 éves Alfredo Di Stefano 1956-ban felvette a spanyol állampolgárságot, ezt követően kétszer – 1957-ben és 1959-ben – érdemelte ki az Aranylabdát. A Real Madridban 1953 és 1964 között szerepelt, a királyi klub valaha volt egyik legjobbjaként tartják számon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik