Foci

2015-re lesz kész az új Puskás Stadion

A jövő évben elkezdődik és 2015-ben fejeződik be a Puskás Ferenc Stadion újjáépítése.

A fourfourtwo.hu kormányzati forrásból származó információi szerint a kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy még ebben a ciklusban újjáépíti a Puskás Ferenc Stadiont. A munkálatok jövőre indulnának be az idei tervezést követően.

Az 1953-ban épült létesítményt teljesen lebontanák, de az új építményben lenne olyan motívum, amely az elődöt idézné. A munka várhatóan négy-öt évig tart majd, az elkövetkező tíz évben pedig atlétikai stadion és biciklipályával is épülne a jelenlegi sportközpont területén.

Az új létesítmény a tervek szerint 42-45 ezer férőhelyes lesz, de alkalmanként további 20 ezer férőhellyel lesz bővíthető. Az újjáépítés mintegy negyvenmilliárd forintba kerülhet.

Fürjes Balázs, a budapesti nagyberuházásokkal megbízott kormánybiztos legutóbb még azt nyilatkozta, érdemesebb lenne két kisebb stadion felépítésében gondolkodni (a debreceni és a ferencvárosi arénára gondolt), mert a Puskás Ferenc Stadion újjáépítése túl sokba kerülne. Akkor egyébként azt is elárulta, hogy amennyiben az állam vissza tudja vásárolni az Albert Stadiont, úgy két éven belül készülhet el a Fradi új otthona.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik